Vegetarische curryStel: je vrijdagavondborrel is iets uit de hand gelopen en je bent toch best een beetje brak op zaterdag. Je hebt bijzonder weinig zin om te koken en een grote bak friet zou een top idee zijn. Je hebt alleen wel zondag de Damloop op het programma staan. Een bak friet is dan misschien toch niet zo’n goed idee. Hmmm… Wat nu? Vegetarische curry met bloemkoolrijst natuurlijk! Appie recepten app to the rescue. again. Uit mijn zoektocht is dit recept gekomen dat echt (pinky promise) binnen vijftien minuten op tafel staat. De bloemkoolrijst met Thaise curry is niet alleen makkelijk te maken, maar het is ook nog koolhydraatarm en vegetarisch. Wat wil je nog meer? Dit recept is in ieder geval geschikt voor vier personen en dit verhaal is natuurlijk niet gebaseerd op de werkelijkheid. ­čśë

Wat heb je nodig?

  • Een grote bloemkool
  • 800 gram Thaise wokgroente
  • Gele curry pasta. Ik gebruikte een boemboe bakje
  • Een blik kokosmelk light
  • Vier eieren
  • Olie

Hoe maak je de curry met bloemkoolrijst?

Kook de eieren hard. Ik gebruik hiervoor een eierkoker die begint te piepen als de eieren klaar zijn. Een exacte tijd kan ik je hier dus niet voor geven. Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door.

Terwijl de eieren koken, kun je mooi de bloemkool in roosjes hakken. Doe de roosjes daarna in de keukenmachine en laat deze draaien totdat de bloemkool versnippert is. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook gewoon de bloemkool versnippert en al kopen. Dit staat meestal in de koeling bij de supermarkt als bloemkoolrijst of bloemkoolcouscous.

De volgende stap is het roerbakken van de groente. Roerbak de Thaise groente ongeveer vier minuten in een wok met een scheut olie. Voeg de curry pasta en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en roerbak het nog weer drie minuten. Verhit ondertussen nog een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de bloemkool vier minuten. Breng deze eventueel op smaak met wat extra zout.

Nu is Kees klaar en kunnen de borden vol geschept worden! Geniet ervan.

Voedingswaarde

Een bord vegetarische curry met bloemkoolrijst bevat 415 calorie├źn, 15 gram eiwit, 19 gram koolhydraten en 29 gram vet.