wortel-pompoensoep

Sinds ik deze groente jaren geleden heb ontdekt, ben ik er helemaal verzot op! Gestoofd uit de oven, gepureerd, van de barbecue en natuurlijk in de soep! Een goed pompoensoepje is voor mij voldoende maaltijd om de avond mee door te komen. En als ik iets over heb, dan neem ik dat gewoon lekker mee voor de lunch op kantoor de dag erna. There is no such thing as too much pumpkin! Zeker niet als je die soep zo nu en dan net even anders maakt. In smaak kun je eindeloos variëren! Neem nou dit recept: gezond en goed vullend! Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 400 g pompoenstukjes
  • 500 g worteltjes geschrapt
  • 1 liter vegetarische groentebouillon (van tablet)
  • 270 ml kokosmelk (light)
  • 200 g kippendijfilet
  • 1 tl currypoeder pikant

Zo maak je het

Snijd het uitje in snippers. Het maakt niet uit hoe groot, want uiteindelijk gaat de hele soep in de blender 😉 Was de pompoen goed en snijd deze vervolgens in stukken. De schil hoeft er niet vanaf, zelfs met schil is het heerlijk en dat scheelt je een hoop kramp in je vingers (dit herken je vast als je ooit een pompoen hebt geschild). Verwarm een pan en doe er een scheut olijfolie in. Bak het uitje een beetje aan en gooi er vervolgens de pompoenstukken en wortels bij. Bak twee minuutjes terwijl je de groenten goed omschept.

Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het zo’n 10 tot 15 minuten koken. Zodra je met een vork zonder moeite door de pompoen kunt prikken, is de soep klaar om in de blender te gaan. Bij mij past het nooit in een keer in de blender, dus ik doe het in twee keer. Mix de soep in de blender tot het een mooie oranje soep is en doe deze soep vervolgens terug in de pan.

Snijd de kippendijfilet in stukjes. Let op dat de kip bloedheet wordt in de soep, dus snijdt bescheiden stukjes, zodat je geen brokken bloedhete kip in je mond stopt (met alle gevolgen van dien). Doe de kip in de soep en laat dit zo’n 10 minuten koken. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en voeg naar smaak de currypoeder en eventueel peper en zout toe. Houdt je niet van pikante soep, ben dan voorzichtig met de currypoeder pikant!

Verwarm de soep opnieuw totdat deze warm genoeg is om te serveren. Serveer de soep eventueel met groentechips of naanbrood (is dan weer net iets minder gezond, maar wel lekker!!). Eetse!