Wanneer je probeert om een beetje op je gewicht te letten, of zelfs af te vallen, is het kantoor waar ik werk niet echt the place to be. Ik ben dol op mijn collega’s, maar als er een ding is wat soms niet zo handig is, is dat zij dol zijn op een borrel op zijn tijd en gebakjes worden ook niet geschuwd. In aanloop naar mijn huwelijk, was dat natuurlijk niet echt een goede combi. Dus toen ik zelf ging trakteren, had ik een mooie reden om dat zo gezond mogelijk te doen. Het resultaat: havermoutcakejes met een topping van kokosskyr en vers fruit.

Dit heb je nodig

Havermout bodem:
100 gram havervlokken of havermout
3 eetlepels honing
2-3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Eventueel: paar druppeltjes vanille-extract
Stevige muffinvorm- of houder

Vulling:
Halve bak vanille skyr
Halve bak naturel skyr
3 eetlepels kokosrasp
Vers (rood) fruit, zoals frambozen of bessen

Zo maak je het

1. Maak het havermoutdeeg door de ingrediënten zoals hierboven genoemd met elkaar te mengen. Zet het mengsel heel even in de koelkast (15-30 minuten) om af te laten koelen en steviger te maken. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.

2. Vet de muffinvormpjes in met wat olie en druk de havermout stevig aan in de vorm, zodat de onderkant en zijkanten mooi bedekt zijn en er een ‘bakje/kuipje’ ontstaat. Druk nogmaals stevig aan.

3. Zet de havermout gebakjes zo’n 15 minuten in de oven. Laat ze daarna zo’n 5-10 minuten afkoelen (dan worden ze stevig) en haal ze vervolgens voorzichtig uit de vorm.

4. Meng de vanille skyr met de naturel skyr en de kokosrasp en vul de havermoutbakjes met dit mengsel. Versier met wat vers fruit en uitdelen maar!