Doordeweeks eet ik gewoon mijn broodje met hummus en kipfilet. Kopje soep, sla met ei on the side en we hebben een prima lunch. Als je dit echter vijf dagen per week eet, wil je ook wel eens iets anders. Iets met heel veel smaak. Of zoals Robert Kranenborg zou zeggen: een gerecht met een zoetje, een zuurtje, een zoutje, een krokantje enzovoort. Zoiets verzin ik helaas niet zelf. Of beter gezegd nog niet, want in januari ga ik eindelijk die kookcursus volgen en hopelijk word ik er dan beter in… Voor nu heb ik het Everyday Super Food kookboek van Jamie Oliver opengeslagen en kwam ik het makkelijk te maken gepocheerde ei tegen met avocado en tomaat. Nu heb ik een beetje een haat-liefde-verhouding met gepocheerde eieren. Ik vind het heel lekker, maar zelf zo’n ei maken lukt gewoon niet. Het heeft me al meerdere malen een doos eieren gekost en alsnog faalde ik jammerlijk. Dus I’m all for makkelijk. Deze gepocheerde eieren maak je in een soort zakje klaar waardoor het gewoon niet kan mislukken! Dit recept is goed voor twee personen.

Wat heb je nodig?

  • Vershoudfolie
  • Olijfolie
  • Rode peper
  • Vier grote eieren
  • Vier tomaten
  • Halve rode ui
  • Een limoen
  • Een rijpe avocado
  • Vier boterhammen

Hoe maak je de gepocheerde eieren

Hak de rode peper in kleine stukjes. Scheur vier stukken van dertig centimeter af van het vershoudfolie. Bestrijk ze allemaal met olijfolie. Strooi de rode peper over de vier vellen folie. Breek vervolgens voorzichtig een ei boven een folie kapot en vouw de hoekjes naar elkaar toe. Maak er een zakje van en druk voorzichtig de lucht eruit. Knoop het zakje dicht. Herhaal dit met de andere drie vellen en eieren. Breng een pan met water aan de kook.

Snijd de kroontjes uit de tomaten en kook ze voor veertig seconden in de pan met kokend water. Laat de tomaten ‘schrikken’ in koud water. Pel de huid er vanaf, snijd ze in acht partjes en verwijder de zaadjes. Versnipper de halve rode ui en doe dit samen met de partjes in een kom. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Sprenkel er ook wat limoensap overheen. Pocheer nu de eieren zes minuten in de pan met zacht kokend water. Wil je hardere eitjes, dan moet je ze logischerwijs iets langer koken.

Prak ondertussen de avocado met de rest van het limoensap en een snufje zout. Rooster de boterhammen en smeer de avocado erop. Verdeel de tomatenpartjes over de boterhammen. Haal de eitjes uit de pan en haal ze voorzichtig uit het plastic. Leg ze op de tomaat en de lunch kan beginnen!