Soep. Ik hou ervan! Vooral in de winter kan een goed gebonden soep intens lekker zijn, maar er zijn ook genoeg soepen die heerlijk zijn in de zomer. Of nou ja, wat door moet gaan als zomer… Erg zonnig is het momenteel nog niet, dus een beetje extra innerlijke warmte, kan geen kwaad volgens mij.

Dit recept van de Albert Heijn is in ieder geval ook nog eens makkelijk en vrij snel te maken. Het is alleen even wachten op het koken van de rijst, wat de kooktijd ongeveer op dertig minuten brengt. Met dit recept maak je vier grote kommen soep.

Wat hebben we nodig voor de currysoep

  • Kokosolie;
  • 400 gram kipfilet;
  • 2 eetlepels Thai green curry. Dit is zo’n blikje uit de kruidenlijn van Jonnie Boer. Bij onze supermarkt was dit niet voorhanden, dus heb ik het vervangen met een boemboe rode curry;
  • 400 gram gesneden snijbonen. Deze kunnen gewoon uit de diepvries komen;
  • 1,5 liter kippenbouillon;
  • 200 gram radijsjes;
  • 300 gram zilvervliesrijst. In het recept staat dat je ‘1 minuut basmatierijst’ moet gebruiken, maar dat kan mijns inziens echt niet veel voor je doen. Hoe kan rijst namelijk in één minuut klaar zijn?

Hoe maken we de currysoep

Begin met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb daarnaast in een andere pan even kort de snijbonen in kokend water laten ontdooien. Verhit vervolgens een grote soeppan en bak hier de kip en curry vier minuten in. Persoonlijk houd ik wel van pittig eten dus ik heb het hele boemboe bakje erin gedaan. Voeg zoveel curry toe als je zelf wilt!

Voeg daarna de snijbonen toe en bak wederom vier minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat het zes minuten doorkoken op een laag pitje. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Doe de gekookte rijst bij de soep in en breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Schep de currysoep in kommen en verdeel de radijs eroverheen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde currysoep

Deze soep bevat 495 gram calorieën, 57 gram koolhydraten, 37 gram eiwit en 11 gram vet. Wil je wat lager in de koolhydraten zitten, dan kun je ervoor kiezen om minder rijst toe te voegen.