Daar sta ik dan ineens. Met mijn blote buik op het grote internet, want dat hoort er natuurlijk bij als je een fitgirl wil worden. Eén voet op je tenen en je heupen in de juiste stand zodat je abs het beste uitkomen op de foto. Je wil zeker weten niet dat iemand van het internet denkt dat jij je best niet doet in de sportschool.  Een van de te nemen stappen om een firgirl te worden, heb ik dus reeds voltooid. Check in the box. Alle overige stappen die je moet voltooien om een echte fitgirl te worden, ga ik ook proberen te halen het komende half jaar. Komende maandag ga ik beginnen aan een half jaar Personal Body Plan.

Voor sommige mensen is dit wellicht een bekende naam, maar voor alle overige mensen hierbij enkele passages uit PBP-bijbel. “Doel: atletisch beach-proof lichaam door spieropbouw, door op maat gemaakt plan en met elke dag online coaching.” Met als bijkomende voordelen: “Je wel gespierde armen hebt zodat je zonder na te denken dat shirt aan doet voor een avondje uit.” En… “Je wel 100% gelooft in jezelf zodat je over gaat tot actie wat leidt tot een gelukkiger en succesvoller leven!” Juist, wie wil dat nou niet?!

Wat is het criteria van fit zijn?

Oké, maar nu even zonder gekheid. Een echte fitgirl zal ik waarschijnlijk nooit worden. Naast het feit dat dit genetisch onmogelijk is, vraag ik mezelf ook af wat de criteria zijn om jezelf fit te mogen noemen. Is dat een tien kilometer rennen in minder dan 45 minuten? Is dat twee kilometer roeien in zeven minuten? Geen idee. Ook voor deze punten heb ik al reeds een check in the box, maar het zegt mij verder niet zo veel.

Wat ik wel weet, is dat ik al jaren maar ‘wat doe’ in de sportschool. Ik loop van een willekeurige machine, naar de dumbells en doe overal mijn oefeningen. Oefeningen en een volgorde die ik bijna ter plekke verzin. In ieder geval zonder plan. Dingen die ik niet leuk vind, doe ik sowieso niet. Want stel je eens voor… Ik voel mezelf in ieder geval wel fit dus waarom zou ik immers meer doen? Van die gedachte ben ik nu wel een beetje af. Ik merk dat het doelloos rondjes lopen in de sportschool te weinig voldoening geeft. Ik wil meer dan dat.

Mijn fitgirl doel

Van jongs af aan ben ik al vrij lang en vooral dun geweest. Volgens de geleerden heb ik een perfecte BMI en daarnaast een laag vetpercentage. Een echte spierdefinitie is bij mij echter nooit te zien geweest. Dat blijkt met mijn postuur toch moeilijker te zijn dan gedacht. Personal Body Plan moet hier verandering in gaan brengen. Het feit dat ik er, naast mijn sportschoolabonnement, voor betaal moet een stok achter de deur zijn. Een stok die voorkomt dat ik doelloos rondjes blijf lopen door de sportschool. Bij de volgende check in the box zal ik jullie weer een update geven. Tot die tijd ben ik (als een echte fitgirl) te volgen op Instagram.

Mijn maten in week 0

Lengte: 194 centimeter
Gewicht: 85,9 kilo
BMI: 22.8
Vetpercentage: 14,7 %
Schouders:  127 centimeter
Borst: 106 centimeter
Taille: 89 centimeter
Heupen: 101 centimeter