Het was weer even stil op 52Challenge.nl. Niet omdat we niet wilden bloggen, maar omdat onze site gehackt was en vervolgens op de blacklist van Facebook terecht was gekomen. Aangezien Facebook een vreselijk ondoordringbaar bedrijf is, duurde het even voordat we uberhaubt contact hadden met iemand. Maar nu hebben we het dan ein-de-lijk voor elkaar en kunnen we weer blogs delen op Facebook en Instagram. Joepie! Enige ‘nadeel’ is wel dat we even vijf maanden aan verhalen moeten inhalen…. Dus here goes: ik neem jullie voor deze blog graag even mee terug naar begin juni. Het Pinksterweekend waarin ik mijn vierde medaille ging binnenslepen voor mijn 12 medailles in 12 maanden challenge tijdens de 10K van Parijs.

Verliefd op Parijs

Voor de mensen die het nog niet wisten: Parijs is echt mijn favoriete Europese stad. Ik ben gewoon een beetje verliefd op Parijs en we gaan er dan ook ieder jaar een weekend heen. Voor het eten, de sfeer, de gezelligheid en om hoe de stad eruit ziet. We komen er niet voor de typische toeristenattracties, want de stad heeft zoveel meer te bieden dan dat.

Enfin; we waren afgelopen juni dus in Parijs tijdens Pinksteren. Net zoals het jaar ervoor toen we ineens middenin een hardloopwedstrijd terecht kwamen. Je voelt ‘m wellicht al aankomen: daar wilden we wel aan meedoen! Hardlopen in Parijs is namelijk tien keer leuker weten we uit het verleden toen we er de halve marathon liepen. Zo geschiedde en dus stonden we afgelopen Eerste Pinksterdag aan de start van de 10K dwars door Parijs.

Klaar voor de start van de 10K Paris

Parijs kennen we natuurlijk als een drukke stad met veel verkeer, maar niet op deze zondagochtend. Er hing een heerlijke rust en er reden bijna geen auto’s. Het leek wel een ouderwetse, autoloze zondag. Vanaf ons hotel gingen we met de metro naar de start en eenmaal boven de grond kwamen we erachter waar alle inwoners van Parijs zich hadden verzameld. Place de la Concorde stond bomvol met enthousiaste hardlopers die zich aan het klaarmaken waren voor de start. Dit was wel even wat anders dan de halve marathon waarbij we moesten starten in een park buiten Parijs. Wat een heerlijke sfeer!

Een selfie met de Eiffeltoren

Eenmaal over de startstreep kon ik alleen maar heel blij rondlopen. Rennend langs de Opera, het Louvre, de Seine, het Grand Palais en natuurlijk de Eiffeltoren. Wauw, dit is wel even heel anders lopen dan m’n laatste loopje door Leidsche Rijn! Zo wil ik wel dat ieder rondje hardlopen is, want de kilometers vlogen echt voorbij. Voordat we het door hadden, zaten we al op het zeven kilometer punt. Net na dit punt staken we de Seine over en renden we recht op de Eiffeltoren af. Genoeg reden om even te stoppen en uitgebreid foto’s te maken. Iets wat we overigens de hele run zo’n beetje hebben gedaan. Parijs is ook zo fotogeniek 😉

De mooiste medaille

Met de finish in zicht, vond ik het eigenlijk heel jammer dat het alweer voorbij was. Een tien kilometer run is voor mijn gevoel nog nooit zo snel voorbij gegaan. Gelukkig wachtte er een supermooie medaille op ons en een mega goed gevulde goodiebag. Die Fransen weten wel hoe ze een run moeten organiseren! We hopen dan ook dat de 10K Paris komend jaar weer zal plaatsvinden. Wij staan dan weer aan de start hoor!