Vandaag had ik een blog willen plaatsen over de CPC loop waar ik mijn eerste medaille van 2019 zou binnenslepen. De loop is gister echter afgelast vanwege het slechte weer. Balen natuurlijk, maar ik snap de beslissing van de organisatie zeker. Dus nu zit ik in mijn 12 medailles in 12 maanden jaar nog steeds zonder medaille. En dat terwijl we al halverwege maart zijn. Nu vraag je jezelf wellicht af wat mijn plan überhaupt is dit jaar en laat dat nou net het nieuwe onderwerp van deze blog zijn!

Na de halve marathon van Brussel die ik eind oktober heb gelopen afgelopen jaar, heb ik even rust genomen. Mijn schenen deden weer niet helemaal goed mee en lopen deed pijn. Omdat ik toch niets spannends op het programma had staan, was de rust ook prima. Half december zijn we vervolgens op vakantie gegaan naar Vietnam waar we welgeteld anderhalve kilometer hebben hardgelopen. Dat zet natuurlijk niet echt zoden aan de dijk dus bij thuiskomst moest ik wel aan de bak.

Te hard van stapel lopen

Vanaf de tweede week van januari ben ik dus weer begonnen met hardlopen, maar mezelf inhouden blijft wel een ding. Ondanks mijn schema heb ik bij tijd en wijlen te hard gelopen waardoor mijn schenen toch weer zeer zijn gaan doen. Drie keer kut natuurlijk. Daarom heb ik de eerste wedstrijd van het jaar, de Groet uit Schoorl, in februari aan mij voorbij laten gaan. Ik was er nog niet klaar voor.

Mijn eerste medaille komt dan toch…

Of ik dat nu wel ben, is een tweede vraag… Mijn schenen doen nog steeds wel eens pijn en ik ben daarom weer bij de fysio geweest voor een ‘lekkere’ sessie dry-needling. In het kader van de zelfbescherming, zou ik tijdens de CPC loop dan ook de vijf kilometer lopen in plaats van de geplande tien kilometer. Ik wil niet weer te hard van stapel lopen en te vroeg gaan pieken. Aanstaande zondag loop ik namelijk de tien kilometer van de Stevensloop in Nijmegen. Dat wordt nu mijn eerste medaille van dit 12 medailles in 12 maanden jaar.

Overigens ben ik zondagochtend wel de deur uit gegaan om te gaan hardlopen. Het is een mooi rondje singel geworden van zes kilometer. Ik zou het dan ook zeker niet erg vinden om alsnog de medaille opgestuurd te krijgen. Ik heb tenslotte wel hardgelopen, in weer en wind, en zelfs meer dan de geplande vijf kilometer! Nat tot op het bot, vind ik dat dan wel een verdiende beloning 😉

De 12 medailles in 12 maanden

Doordat de CPC loop is afgelast, heb ik een beetje moeten schuiven met de loopjes dit jaar. Als nog kom ik tot een mooi lijstje van meer dan twaalf runs. Zo heb ik in ieder geval genoeg opties en kom ik zeker weten niet te kort. De speling is niet heel ruim dus wie weet, komt er nog een run bij. Better safe than sorry!

 1. Stevensloop – 10 kilometer – 17 maart – ingeschreven
 2. Rotterdam marathon – kwart marathon – 7 april – ingeschreven
 3. De halve van de haar – 10 kilometer – 22 april
 4. Utrecht marathon – kwart marathon – 12 mei – ingeschreven
 5. De loop van Leidsche Rijn – 10 kilometer – 26 mei
 6. 10 km Paris – 10 kilometer – 9 juni – ingeschreven
 7. Zwolle halve marathon – 4 engelse mijl – 15 juni – ingeschreven
 8. Spartan race – 5 kilometer met 40 obstakels – 20 juli – ingeschreven
 9. Tilburg 10 miles – 10 Engelse mijl – 1 september
 10. Dam tot damloop – 10 Engelse mijl – 22 september
 11. Singelloop Utrecht – 10 kilometer – 6 oktober
 12. Olympisch stadionloop – 10 kilometer – 10 november
 13. Zevenheuvelenloop – 15 kilometer – november
 14. Bruggenloop – 15 kilometer – december