Iedere dag hetzelfde ontbijt is saai en daarom probeer ik deze week elke dag een ander ontbijt uit. Over onderstaande drie ontbijtjes ben ik erg enthousiast en daarom deel ik deze graag met je. Ieder ontbijt is trouwens Personal Body Plan verantwoord. Eet smakelijk!

Chiapudding met magere kwark

15 gram chiazaad
125 gram magere melk
5 gram vanille extract
5 gram honing
200 gram magere kwark
15 gram halva jam

Doe het chiazaad, de melk, het vanille extract en de honing bij elkaar in een kom. Meng het door elkaar en zet het voor een nacht in de koelkast. De bedoeling is dat het een pudding wordt en daarom luisteren de hoeveelheden nog al nauw kwam ik achter. Bij mij was het de volgende dag namelijk geen pudding geworden, maar was het gewoon nog vloeibaar. Dat maakte voor de smaakt gelukkig niet uit.

De volgende ochtend kun je in ieder geval een glas vullen met de pudding, kwark en jam. Doe om en om een laagje van alles in het glas alsof het een lasagne is. Het is trouwens niet alleen lekker als ontbijt, maar je kunt het ook goed serveren als toetje!

Chocolademousse van hüttenkäse

200 gram hüttenkäse
6 gram cacaopoeder
1 eetlepel water
2 gram stevia

Mocht je over een keukenmachine beschikken dan raad ik je aan deze te gebruiken bij het maken van de chocolademousse, want met een staafmixer wordt het maar een gesmeer. Doe in ieder geval alle ingrediënten bij elkaar en maak er een gladde substantie van. Ik heb de mousse een avond van te voren gemaakt en dus in een afgedekte kom in de koelkast bewaard. Super handig voor als je ’s ochtends niet veel tijd hebt. Een goed ontbijt hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Wanneer je trouwens de smaak te bitter vindt, kun je er meer stevia bij doen. Ook kun je de mousse nog opleuken door er blauwe bessen op te leggen.

Banaan pannenkoekjes met hüttenkäse

1 banaan
2 eetlepels hüttenkäse
1 ei
1 eiwit
Kaneel

Prak de banaan in een kom en doe er vervolgens het ei, het eiwit en de hüttenkäse bij. Voeg naar eigen smaak de kaneel erbij en roer het goed door elkaar. Bak de pannenkoekjes in een klein beetje kokosolie. Omdat het beslag vrij dik is kun je beter veel kleine pannenkoekjes bakken, want anders krijg je ze niet gedraaid.