Kipfilets, de bingo-arm, armflappen en de Juliana-arm. Bijna alle vrouwen weten nu waar ik het over heb. Ik heb het over het stuk arm dat ongecontroleerd in beweging komt wanneer je naar iemand zwaait. Hallo en goedemiddag. De stukken arm zwaaien je om de oren en dat is zeker nu de zomer is begonnen niet wenselijk. Omdat de 30 Day Ab Challenge mij zo goed bevallen was, dacht ik dat het nu tijd zou zijn om een volgend lichaamsdeel aan te pakken met een fitness challenge. De komende dertig dagen zal ik daarom mijn armen trainen en daar begon ik deze week mee.

Opslagplek voor vet

De bingo-arm is voor veel vrouwen een doorn in het oog. Je krijgt ze gewoon gratis en voor niets en als je niet oppast worden ze met de tijd alleen nog maar groter. Een gebrek aan trainen en het simpele feit dat de bovenarm door het lichaam gebruikt wordt als opslagplek voor vet, zorgen er samen voor dat we de gezellige zwaai-arm krijgen. In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik al een beetje van die beginnende kipfilets aan mijn arm heb hangen. Het zijn echter nu nog kuikentjes en voordat het te laat is, ga ik aan de slag. Extra motivatie komt voort uit de deelname van een vriendinnetje die ook mee deed aan de ab challenge. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zoek een challenge partner wanneer je zo’n fitness challenge doet! Het is de perfecte stok achter de deur en zo kun je elkaar blijven motiveren.

Net zulke mooie armen als Michelle

Mijn vriendinnetje wilde net zulke mooie armen als Michelle Obama en het is maar goed dat ze nu samen met mij aan deze challenge is begonnen, want…. tromgeroffel…. ze moet binnenkort een bruidsjurk aan! Daarnaast moet ik eveneens hard aan de bak, want zoals het er nu uitziet heb ik volgende zomer twee bruiloften. Dan wil ik natuurlijk ook van die strakke armen hebben in een mooie jurk,  so we have to up our game!

De hele week heb ik braaf de oefeningen gedaan, maar nadat ik gisteravond mijn oefeningen had gedaan, ben ik toch eens gaan rondkijken op het internet. Ik was op zoek naar een wat zwaardere challenge. Het schema dat we de afgelopen week hadden gevolgd, zette voor ons gevoel namelijk geen zoden aan de dijk. Voor vijf push-ups, zes tricep dips en tien seconden mountain climbers draaien wij inmiddels onze hand niet meer om.

Een klein beetje spierpijn

Gelukkig zijn dit soort 30 day fitness challenges momenteel zeer populair en een nieuw schema was dan ook snel gevonden. Die moest natuurlijk wel meteen uitgeprobeerd worden. De zesde dag van het nieuwe schema zette mij harder aan het werk dan alle oefeningen van die hele week samen.

Ik kan je dan ook met alle tevredenheid vertellen dat ik de vijftien push-ups, twintig tricep dips, veertig bicep curls en dertig seconden punches toch wel een beetje voel vandaag. Het klinkt heel stom, maar dat klein beetje spierpijn voelt wel fijn. Het geeft je het gevoel dat je goed bezig bent en dat er iets aan het gebeuren is. Waarschijnlijk denk ik hier volgende week anders over, wanneer ik zoveel spierpijn heb dat ik met moeite mijn armen nog kan optillen….

30 day arm challenge