Dankzij het koude weer in Nederland lijkt mijn vakantie alweer heel ver weg. Ook al ben ik net pas vier dagen terug uit Maleisië. Gisteravond heb ik daarom maar even de foto’s zitten bekijken en droomde ik weer even weg. De vakantie was namelijk echt fantastisch! We hebben veel gezien en veel gedaan. In deze blog deel ik graag mijn hoogtepunten en tips van mijn reis. Dit zijn vier dingen die je echt moet doen wanneer je in Maleisië bent.

Lekker eten in Kuala Lumpur

Naast dat Kuala Lumpur echt een hele leuke stad is, kun je er ook nog een fantastisch eten. In heel Maleisië kun je overigens lekker eten, want er is serieus voor ieder wat wils. Van Indisch tot Thais en van Westers tot Chinees. Het eten in Maleisië is superdivers. Het restaurant wat mij echter het meest is bijgebleven, is Bakti Woodlands in Kuala Lumpur. Mijn hemel… Dit eten was serieus zo intens lekker! Ik kan niet anders zeggen dan dat je er heen MOET als je in Kuala Lumpur bent!

Jetski tour op Langkawi

Ik weet niet goed of je vaart of rijdt op een jetski, maar ik heb in ieder geval altijd al op zo’n ding willen zitten. Al jaren staat het op mijn lijstje van dingen die ik graag zou willen doen. Toen we erachter kwamen dat je op het eiland Langkawi een jetski tour kunt doen waarbij je langs verschillende kleine eilanden gaat, was de beslissing snel gemaakt. Dit moet vet zijn! En dat was het ook. Op mijn verjaardag zijn we er samen met Mega Watersports op uitgetrokken. Ik heb vier uur lang zo intens genoten van de snelheid, de omgeving en de sfeer. Toegegeven het is een duur tripje, maar geloof mij: het is iedere euro waard. Je kunt er om een paar centjes te besparen voor kiezen om samen op een jetski te gaan. Wij hadden er echter voor gekozen om allebei een eigen jetski te huren en dat is zeker van toegevoegde waarde.

Theeplantages en jungle hike in Cameron Highlands

Wanneer je even klaar bent met de tropische hitte en wilt genieten van mooie uitzichten, dan moet je zeker weten naar de Cameron Highlands. Kleine dorpjes omringd door hoge bergen, jungle en thee- en aardbeienplantages. Je kunt hier prima op eigen houtje een beetje op je scooter rondrijden, maar je kunt je ook aansluiten bij een tour. Wij hebben gekozen voor Eco Cameron en zijn een hele dag op pad geweest met een gezellige gids. Samen met hem zijn we in de middag de jungle in gegaan voor een hike. Dit is een perfecte oplossing voor mensen die niet superavontuurlijk zijn (ik dus), maar wel graag de jungle willen zien. Je kunt dus niet de weg kwijt raken en de gids vertelt je allerlei leuke dingen over de jungle, de Cameron Highlands en Maleisië.

Duiken op Tioman Island

Je moet even wat moeite doen om er te komen, maar dan heb je ook wat! Tioman Island is een rustig paradijs waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen op het kleine eiland zijn supervriendelijk en je kunt er fantastisch duiken! Dat is dan ook precies wat we een hele week hebben gedaan. Wij sliepen bij Swiss Cottage Tioman en op hetzelfde terrein was de duikschool Tioman Dive Centre gevestigd. We stapten ‘s ochtends ons hutje uit en stapten zo de boot op om te gaan duiken. Heerlijk! Rond het eiland hebben ze verschillende mooie plekken om te duiken en er is van alles te zien. Haaien, schildpadden, mooie koralen en grote scholen vissen. Natuurlijk hebben we ook weer Nemo gevonden. 😉

Chinese opera en kokosijs in Singapore

Naast Maleisië zijn we ook nog even in Singapore geweest. In alle eerlijkheid kan ik niet zeggen dat ik helemaal weg was van Singapore. Voor ons voelde ons driedaagse bezoek een beetje als een stedentrip. Het ‘echte’ vakantiegevoel waren we even kwijt. Dat komt denk ik doordat de stad volledig draait rondom de zakenwereld, expats, chique eettenten en wolkenkrabbers. Ons verblijf van drie dagen was wat ons betreft iets te lang, maar desalniettemin hebben we het wel naar onze zin gehad. Ik heb dan ook twee leuke tips. Wanneer je je wat meer wil verdiepen in de Chinese cultuur, een groot onderdeel van de Maleisische en Singaporese cultuur, dan raad ik je aan om een bezoek te brengen aan het Chinese Opera Tea House. In twee uur tijd wordt je volledig ondergedompeld in de Chinese opera. Erg leuk!

Daarna heb je vast zin in een ijsje! Met uitzicht op de Marina Bay kun je het lekkerste kokosijs ter wereld eten (dank voor de tip Pascalle). Het kraampje van Co+Nut+ink is te vinden op de kade wanneer je richting de Marina Bay loopt.