Leve de Koning! Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en bedankt dat wij ieder jaar weer de kans krijgen om er twee dagen achter elkaar een mooi feestje van te maken. Mij hoor je niet klagen, maar misschien heeft mijn lichaam het er wel wat moeilijker mee. Misschien kijkt u op uw verjaardag ook wel eens te diep in het glaasje, wie weet. I know I do in ieder geval. Nu Koningsnacht erop zit heeft mijn lichaam wel behoefte aan een vette hap als ontbijt. Het liefst zou ik soms Koningsdag beginnen met een bak friet of een pizza. We moeten tenslotte nog even door. Toch weten mijn hersenen ook wel dat die bak friet niet heel veel voor mij gaat doen, dus daarom heb ik de lekkerste en ook nog gezonde kater ontbijtjes die op 52Challenge staan voor je verzameld.

Zoete aardappel pizzaatjes

Wie zegt dat je geen pizza als ontbijt kunt eten? Ha, you’re wrong! Dat kun je namelijk wel op een verantwoorde manier met deze zoete aardappel pizzaatjes. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn zoete aardappels, passata di pomodoro, een ui, teen knoflook, cherry tomaatjes en geraspte kaas. Beetje stapelen en hop in de oven. Voordat je het weet, eet jij overheerlijke pizza als ontbijt ?

Ontbijtpannenkoekjes

Voor de zoetekauw onder ons hebben we deze lekkere ontbijtpannenkoekjes die goed te combineren zijn met vers fruit. Je hebt hiervoor zelfrijzend bakmeel, volkorenmeel, baking soda, karnemelk en een ei nodig. En natuurlijk de verse fruit soort naar keuze. Een zomers begin van de wat koude en natte Koningsdag. We hebben daarnaast ook nog een lekker recept voor ontbijtpannenkoekjes in de aanbieding met hüttenkäse erin verwerkt. Wederom goed voor een zonnig begin van je dag.

Hartige muffins

Een van mijn persoonlijke favorieten zijn deze hartige muffins. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een kom, mixt het en vult de muffin vormen. Bak het af in de oven en aanvallen! Je hebt hier alleen eieren, hüttenkäse, tomatenblokjes uit blik en wat kruiden voor nodig. Misschien ook wel een beetje geduld, want de hartige muffins moeten nog wel 40 minuten in de oven. Geeft jou wel mooi de tijd om jezelf in de stijgers te zetten voor het volgende feestje. Elk nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen.