Vroeger gingen we met het gezin wel eens een zomer lang kamperen in Duitsland. Dat was dan meestal in de buurt van een klein gehucht en overdag bezochten we andere kleine gehuchten en wandelden we door het bos of de bergen. Veel Duitse steden heb ik in het verleden dus niet gezien. Totdat ik zelf een aantal jaren geleden een citytrip naar Keulen ging maken. Een stad waar ik overigens erg van gecharmeerd ben. En nu is de volgende Duitse stad aan de beurt, namelijk Frankfurt. Frankfurt am Mein om precies te zijn. De stad waar mijn bestie naar toe is verhuisd en waar ik nu al een aantal keer ben geweest. Waar Keulen al heel leuk was, is Frankfurt nog vele malen leuker. De stad zit vol met fijne plekjes waar je lekker kunt eten en drinken, het is er gezellig, de mensen zijn supervriendelijk en het is ook nog eens niet al te lang rijden. Zonder files kun je het vanaf Utrecht in vier uur doen. Een prima afstand voor een spontane weekend city trip.

Nu heb ik zondag op Instagram gevraagd of men zit te wachten op tips over Frankfurt en 68 procent van de stemmers drukte op ja. So here we go, dit zijn vijf leuke hotspots waar ik afgelopen weekend ben geweest en die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Hippe wijnbar

Op een straat waar de junks ’s avonds gewoon nog op straat liggen met een spuit in hun arm (not kidding) zitten dus de leukste en hipste bars van Frankfurt. Bijvoorbeeld de wijnbar Le vingt neuf op de Elbestraße 29. De aankleding is strak, maar je kunt er erg gezellig zitten. Misschien nog wel het belangrijkst van allemaal: de wijn is er lekker en het personeel supervriendelijk. Je schijnt er ook het beste broodje pastrami van de wereld te kunnen eten. Op vrijdagavond was alleen helaas de lunch al voorbij, dus daar zal ik nog een keer voor terug moeten komen.

Lekker dansen in de Moulin Rouge

Na een aantal wijntjes, wilden wij heel graag gaan dansen. Gelukkig hoef je vanaf de wijnbar niet ver te lopen, want op Elbestraße 31 zit de nachtclub Pik Dame. Het interieur doet een beetje Moulin Rouge-achtig aan en de muziek is uit het funk en soul genre. Je kunt er volgens de website eveneens terecht voor cabaret en live-muziek. Op de foto’s staan overigens ook een paar hele blote mensen. Vrijdagavond hield iedereen zijn kleding aan, maar er was wel een paal op een podium aanwezig… Het doet vermoeden dat er ook wel eens hele interessante optredens worden gegeven 😉

Let op: als je het vies vindt dat er binnen gerookt wordt, dan moet je hier niet heengaan. Er wordt namelijk volop gepaft.

Zoveel bier

Naast een wijnliefhebber, ben ik ook een grote bierliefhebber. Duitsland staat natuurlijk bekend om de bierproductie en gelukkig heb je in Frankfurt een hele leuke plek waar je dit bier dan weer kunt opdrinken. In de bar Naiv kun je naast bier allerlei lekkers eten. De bar is ruim opgezet en je zit met z’n allen aan grote tafels. De internationale bierkaart is zeer divers en er is keuze uit bieren van de tap en fles. Wanneer je een bepaald biertje heel lekker vindt, kun je die kopen in de winkel er naast! Naiv is te vinden op de Fahrgasse 4.

De lekkerste friet

Na al die drank kan het best zijn dat je een kleinschalige kater oploopt. Het beste medicijn tegen een kater is denk ik wel een goed bord friet. Hiervoor kun je terecht bij Frittenwerk op de Kaiserstraße 76, pal naast het centraal station van Frankfurt. Dit is niet zomaar een friettent. Nee, hier kun je friet met extra’s krijgen. Geïnspireerd op de Canadese poutine voorzien zij de friet van kaas, jus en andere lekkere dingen. Ik heb het bij de klassieke Quebec poutine gehouden. Het smaakte net zo lekker als dat het eruit ziet!

Lasagne van die mamma

Het Italiaanse restaurant Amici waar wij hebben gegeten was niet echt een hotspot, maar de lasagne van ‘die mamma’ was wel voortreffelijk. Daarom is het wel het vermelden waard. Daarnaast was het ook nog eens heel goedkoop. Het decor ziet er verder niet uit met de geblokte gordijntjes en bruine lambrisering. Het is zo’n tent waar je van die druipkaarsen in kruiken verwacht. Die staan dan nog net niet op tafel. De service is top, het eten en de wijn is lekker en de rekening is heel goedkoop. Aanrader dus! Amici is te vinden op de Bettinastraße 17-19.