Hoe leuk is het om een nieuwe buitenlandse stad te ontdekken? De bestemming hoeft voor mij echt niet ver te zijn, als ze er maar geen Nederlands praten. Dit doe ik het liefst met mijn zus omdat we precies hetzelfde willen doen, hier volgende week dinsdag meer over in mijn blog. Onze laatste city trip is echter al bijna weer een jaar geleden en daarom was het tijd om op avontuur te gaan. Keulen here we come!

Jammer genoeg is een reisje niet alleen maar leuk. Eén van de mindere dingen vind ik het inpakken van je koffer, dat kan echt een uitdaging zijn. Ik ben er in de loop der tijd wel handiger in geworden en deel deze kennis dan ook graag! Daarom volgen hier zes handige tips om het leed dat inpakken van je koffer heet, te verzachten.

1. Maak een lijstje
Begin een aantal dagen van te voren met het maken van een lijstje in je telefoon van wat je allemaal mee wilt nemen. Je telefoon heb je altijd bij je dus wanneer je iets te binnen schiet, kun je het gelijk noteren. Op deze manier voorkom je stress op het laatste moment, waardoor je misschien dingen kunt vergeten.

2. Pak de koffer er bij
Leg je koffer open, zodat je alvast wat spullen in je koffer kunt leggen. Dit is natuurlijk ter ondersteuning van het lijstje, maar helpt ook ter visualisatie. Je kunt namelijk ook overboard gaan met het lijstje, zover zelfs dat al die spullen helemaal niet in je koffer passen. Dus om dit stressmoment ook te voorkomen, zou ik een paar dagen van te voren alvast die koffer openleggen op de slaapkamer

3. Rollen maar!
Je ogen toch iets groter dan je koffer? Geen probleem, alles past er vast in mits je natuurlijk niet aan een gewichtslimiet zit. Wanneer dat echter niet het geval is, kun je het beste je kleding oprollen. In een rolletje neemt je kleding namelijk veel minder ruimte in dan de gevouwen toestand.

4. Weg met die sokken
Om nog meer ruimte te besparen, stop je gewoon je schoenen, die in je koffer zitten, vol met sokken. Scheelt toch weer een paar broodnodige centimeters!

5. Kreukvrije kleding
Wil je dat je mooie en kreukvrije bloesjes ook nog zo mooi en kreukvrij zijn bij aankomst? Leg ze dan vooral niet op de bodem van je koffer. Het is net zoals het inpakken van een boodschappentas, de zware aardappelen onder en het zakje sla bovenop. Daarnaast kun je om het kreuken helemaal tegen te gaan vloeipapier tussen je kledingstukken leggen. Trucje van oma.

6. Denk in sets en activiteiten
Je wilt op vakantie natuurlijk je leukste kleren aan, heel begrijpelijk. Denk alleen wel even logisch na en zorg dat in ieder geval de broeken en schoenen die je meeneemt, ook bij de andere kleding past. Probeer dus zoveel mogelijk in sets te denken, hoe vreselijk ouderwets dat ook klinkt. Denk daarnaast ook aan de activiteiten die je gaat ondernemen en vraag jezelf af of je echt drie paar pumps nodig hebt tijdens een vakantie waar je voornamelijk gaat berg beklimmen.