strong viking

Over vier dagen is het dan ein-de-lijk zover. Dan sta ik aan de start van de negentien kilometer lange Strong Viking Obstacle Run. Aaaah! Dat vind ik, nu het moment wel heel erg dichtbij komt, steeds spannender worden. Best gek, want ik ben mij al sinds april fysiek én mentaal op deze run aan het voorbereiden.

Wellicht klinkt de mentale voorbereiding voor sommige mensen niet geheel logisch, maar geloof mij; die negentien kilometers met meer dan 40 obstakels is net zo goed een mentale uitdaging als het een fysieke uitdaging is. Ergens in het proces ga ik er logischerwijs helemaal doorheen zitten. Er gaan komende zondag momenten zijn waarop ik het liefst in foetushouding op de grond wil liggen. Op dat soort momenten moet ik mezelf geestelijk voorbereiden, want opgeven is geen optie. Hoe zuur mijn spieren ook zijn!

Obstakels waar hoogte de hoofdrol speelt

Waar ik echter nog het meest tegenop zie, zijn de obstakels waar hoogte een hoofdrol speelt. Daar ben ik niet zo’n fan van, ik en hoogtes zijn gewoon geen vrienden. Bof ik dan ook even dat er zondag toch een aantal pareltjes van obstakels zijn waar een zekere hoogte de boventoon voert. Wat denk je bijvoorbeeld van een twaalf meter hoge glijbaan, een bijna vijf meter hoge sprong in het water en de nodige hoge muren en net climbs. Oh joy, ik kan mijn lol niet op.

Daarom heb ik afgelopen weekend mijn eerste ‘hoogtevrees angst’ overwonnen door  de net climb volgens de echte techniek te doen. Hoe? Door op mijn buik op de balk te liggen, met mijn handen het net vast te houden en mij vervolgens in koprol over de balk heen te gooien waardoor ik ineens aan de andere kant van het net hing (zie onderstaande video voor het beeldmateriaal). Doodeng, dat wel, maar ik heb het uiteindelijk gedaan en zie het dan ook zeker als persoonlijke overwinnig. Echt soepel ging het niet but who cares!

Dry needling en roze tape

Nu ging mijn fysieke voorbereiding heel goed tot drie weken geleden. Toen heb ik per ongeluk toch een beetje mijn schenen verneukt tijdens een bootcampsessie op verkeerde schoenen… Wat dat betreft kan ik mezelf dus wel weer voor mijn kop slaan. Te lang hierin blijven hangen heeft echter geen zin en dus heb ik mij gister door de fysio laten behandelen met dry needling en zijn mijn schenen volledig verpakt in roze tape. Zo kom ik die negentien kilometer wel door hoor en met een dosis gezonde spanning zal ik komende zondag aan de start staan! Dat overwinnaarsshirt is van mij!

Ga jij dit weekend ook naar de Strong Viking en weet je niet goed wat je aan moet doen qua kleding of wat je allemaal moet meenemen naar de obstacle run aan handige spullen? Klik dan even door op de linkjes!