kokos vissoep

Lekker Aziatisch eten, ik houd er wel van! Sinds mijn eerste verre reis ben ik er redelijk aan verknocht. Ook in 2017 ga ik ‘gewoon weer’ naar Azië op vakantie. Heeeerlijk! In de koude wintermaanden is er niets fijner dan op een mooi, wit strand te zitten met een kokosnoot in je hand. Helaas moet ik nog drie maanden wachten en daarom doe ik het voor nu nog even met zelfgemaakt hartverwarmend Aziatisch eten.

Dit fijne recept is afkomstig uit een niet nader te noemen maaltijdbox waar wij op een blauwe maandag een abonnement op hadden die direct is opgezegd omdat er toch wel weinig eten in de box zat. Anyway, dit is lekker en het recept is goed voor vier grote kommen kokos vissoep.

Wat heb je voor de kokos vissoep nodig?

  • Vier centimeter verse gember;
  • Een rode peper;
  • Twee knoflooktenen;
  • 500 gram broccoli;
  • 400 gram snijbonen:
  • Vijf theelepels sereh (gemalen citroengras);
  • 500 milliliter kokosmelk;
  • 400 gram koolvisfilet;
  • 400 gram udon noodles
  • 20 milliliter sojasaus;
  • 1200 milliliter groentebouillon;
  • Kokosolie;
  • Peper en zout naar smaak.

Hoe maak je de soep?

Bereid de bouillon. Doe de gember samen met de peper en knoflooktenen in de keukenmachine en hak fijn. Je kunt het bij gebrek aan een keukenmachine natuurlijk ook gewoon zelf fijn hakken. Snijd daarna de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd vervolgens de snijbonen in stukken van één centimeter.

Zet een grote wok of soeppan op het vuur en fruit de gehakte gember, knoflook en rode peper samen met de sereh in een beetje kokosolie. Voeg daarna de kokosmelk, bouillon, broccoli en snijbonen toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep tien minuten doorkoken.

Snijd ondertussen de koolvis in kleine blokjes. Voeg in de laatste drie minuten de vis en de udon noodles aan de soep toe. Breng opnieuw aan de kook en breng na de kooktijd op smaak met peper en zout. Schep de soep op.

Voedingswaarde

De kokos vissoep bevat per kom 556 calorieën, 52 gram koolhydraten, 29 gram eiwit en 29 gram vet. Om de soep lager in de vetten te laten zijn, zou je eventueel een light variant van de kokosmelk kunnen gebruiken.