Buikspieren, Bootcamp en Hardlopen

Laat ik allereerst beginnen met het uiten van mijn respect voor de mensen die elke dag iets aan sport doen: respect! Wat een discipline en time management. Misschien wordt het bij deze duidelijk dat ik over iets minder discipline beschik dan deze mensen, maar dat ik wel vaker iets aan sport wil doen. Het enige dat ik namelijk doe, is hardlopen, wat natuurlijk al heel goed is. Toch zijn er meer spiergroepen die training nodig hebben.

Het idee voor deze 52Challenge is ontstaan door mijn collega’s die voorstelden om op dinsdag samen een bootcamp te doen. Een mooie reden om deze week in het teken te laten staan van bewegen: elke dag proberen iets aan sport te doen.

Buikspier maandag en bootcamp dinsdag
Op de maandagavond heb ik mijn sportmatje op de grond gelegd en heb ik alle spieren die in mijn buik zitten getraind. Een erg goed begin van deze challenge, al zeg ik het zelf. Op dinsdag was het dan tijd voor mijn eerste bootcamp ooit. Ik heb veel horrorverhalen gehoord over mensen die compleet stuk gingen en helemaal worden afgebeuld. Gelukkig gaf mijn collega een fijne instap versie waardoor ik redelijk bij kon blijven.

Door de bootcamp ben ik er wel achter gekomen dat ik totaal niet explosief ben. Ik ben meer iemand die iets lang kan volhouden in een gelijkmatig tempo: een echte duurloper. Wanneer sprinten, jumping jacks, squats en push-ups elkaar in hoog tempo afwisselen, raak ik langzamerhand achterop. Destemeer reden om elke dinsdag deel te nemen aan de bootcamp, want hier wordt mijn hardloopprestatie ook beter van!

Slapen gaat voor sporten
Op woensdag stonden de armspieren op het programma en hier komt mijn slechte time management om de hoek kijken. Na mijn werk ben ik gaan eten bij een jarig vriendinnetje waardoor ik wat later thuis was. Nu zou dit normaliter geen probleem moeten zijn, maar mijn wekker ging de volgende dag om 05:45 uur. Slapen wint het bij mij van sporten, maar dat heb ik donderdag helemaal goed gemaakt.

Nadat ik met Esther heerlijk uit eten ben geweest bij restaurant De Kas in Amsterdam, heb ik heel netjes mijn armen nog staan trainen. Dit moet er grappig uit hebben gezien, aangezien het rond één uur ‘s nachts was en ik tijdens het eten had genoten van een fantastisch wijnarrangement.

52Challenge borrel en squats
Op vrijdag wilde ik net, zoals Laura, een aantal squats doen. Die squats heb ik niet gedaan, maar aan beweging heb ik zeker wel gedaan! We hebben met alle 52Challenge bloggers gezellig SinterKerst en Nieuw gevierd, waarna wij nog een dansje hebben gedaan in de stad en Timber ‘ons’ liedje is geworden.

Zaterdag heb ik dan toch de beloofde squats gedaan met mijn runtastic Squats app. Een geniale app die voor je aftelt. Je houdt je telefoon met gestrekte armen vast en zo, wanneer je squat, volgt de app je beweging. De tel kun je niet meer kwijtraken, geen excuses.

Rennend de 52Challenge uit
Op zondag heb ik mezelf het huis uit weten te slepen om acht kilometer te gaan hardlopen. Zo ben ik rennend de sport-week uit gegaan en kan ik, als ik alles zo bij elkaar op tel, zeggen dat ik volgens het goed heb gedaan. Ik heb nog nooit zoveel bewogen in één week en ben dan ook best een beetje trots op mezelf. Als ik dit zo volhoudt, heb ik tegen de zomer net zo’n mooi lijf als Doutzen!