Mijn challenge voor deze week is het zelf bakken van taarten. Ik ben niet echt een bakprinses namelijk en nu ik een fijne grote keuken heb, vind ik dat ik die dan wel optimaal moet gebruiken. Ik heb ooit wel eens een appeltaart gebakken, maar dat is alweer jaren geleden en zelfs met behulp van zo’n dr. Oetker pakjes… In het opeten van baksels van anderen ben ik dan wel weer heel erg goed en zo kom ik dan ook aan dit recept. Een collega maakte deze taart eens voor ons en iedereen at zijn vingers erbij op!

De perfecte chocoladetaart, dat is wat ik graag wil maken op mijn verjaardag. Zo eentje die een beetje crunchy aan de buitenkant is, maar tegelijkertijd plakkerig van binnen. Zo eentje waarin je kunt bijten en die vervolgens smelt in je mond en tegen je gehemelte plakt. Heerlijk, ik hou ervan! Welk meisje is nou niet een sucker for chocolate? Met dit recept moet het helemaal gaan lukken!

Wat hebben we nodig?

200 gram suiker
200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 gram pure chocola (minimaal 75% cacao, ik had zelf 85%)
4 gesplitste eieren
Cacao poeder voor de garnering
Springvorm met doorsnede van 24 cm
Oven voorverwarmen op 175 graden

Hoe maken we deze glutenvrije chocolade taart?

Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat het au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de schaal of pan waarin de chocolade zit het water niet raakt. Dan kan de chocolade namelijk aan de kook raken en wordt het bitter. Voeg vervolgens in kleine delen de boter toe. Wacht steeds totdat de boter gesmolten is alvorens een nieuwe klont toe te voegen. Haal wanneer alle boter gesmolten is het chocomengsel van het vuur.

Doe dan de suiker in een kom en voeg hier de eidooiers bij. Mix het geheel tot een goede crème-achtige substantie. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer het door elkaar. Mix vervolgens de vier eiwitten stijf. Wil je zeker weten of ze ‘stijf’ genoeg zijn? Hou dan het bakje ondersteboven, dan weet je het snel genoeg 😉 Voeg de eiwitten aan het beslag toe, maar roer het er voorzichtig door zodat het luchtig blijft.

Het beslag is nu klaar en mag in de ingevette springvorm gedaan worden om vervolgens in 40-45 minuten afgebakken te worden. Laat de taart afkoelen en strooi dan de cacoa met een zeef over de taart heen.

Eetsmakelijk!