Eén van de mooiste lopen van het jaar door het prachtig herfst landschap van Nijmegen en omgeving. Dat klinkt onwijs goed, bijna zo goed dat je zou vergeten dat deze loop over de beruchte Zevenheuvelen gaat. Zondag moet ik er in ieder geval aan geloven, dan zal ik om 13:40 van start gaan tijdens de Zevenheuvelenloop! Dat begin ik nu toch wel een beetje spannend te vinden, want ik hoor nu ook vreselijke verhalen over de tiende kilometer… Misschien had ik mij voordat ik me inschreef eerst even moeten inlezen.

Echt over de zevenheuvelen

Toen Esther mij namelijk vroeg om deel te nemen aan dit hardloopevenement, zei ik eigenlijk direct ja. Een uitdaging gaan we immers niet uit de weg! Wist ik veel dat deze loop daadwerkelijk over de Zevenheuvelen ging en dat ik de naam heel letterlijk moest nemen? Ik heb nu al twee keer meegedaan aan de City Pier City loop in Den Haag en verder dan de Scheveningse Bosjes kom je daar niet hoor. Ik heb die hele pier nog nooit gezien tijdens de loop!

Het was dan misschien een beetje naïef van me, maar wanneer Esther zegt dat het heel leuk is en dat je je echt moet inschrijven, doe je dat gewoon. In goed vertrouwen weliswaar… Ik heb overigens een andere vriendin, waarmee ik bijna alle lopen tot nu toe heb gelopen, er ook ingefopt zonder goede voorlichting. Onder het motto, samen staan we sterk, zullen we zondag aan de start verschijnen!

Goede voorbereiding

Sprake van een goede voorbereiding is er natuurlijk wederom niet. Toch heb ik er een goed gevoel bij. Ik heb bijvoorbeeld na lang uitstellen eindelijk de fysio bezocht voor mijn schenen. Geen idee waarom ik dit zo lang heb uitgesteld. Ik heb niet alleen dry-needling gekregen, maar ook goede oefeningen om de instabiliteit in m’n enkels, waardoor ik die shin splints krijg, te verhelpen. Daarnaast heb ik twee weken geleden voor het eerst vijftien kilometer gelopen en weet ik dus zeker dat ik afstand kan volhouden.

Nu die heuvels nog….