nieuwe doelen 2016

Een jaarwisseling gaat bij ons 52Challenge meiden vanzelfsprekend niet voorbij zonder dat wij nadenken over onze doelen voor het komende jaar. Deze jaarwisseling was niet anders en dus staan er weer een paar mooie doelen op papier! Een aantal van mijn doelen wil ik hier graag met je delen, want dat geeft mij nog weer een extra stok achter de deur om ze allemaal waar te maken.

De beste Personal Body Coach die er is

Het jaar 2015 stond natuurlijk voor een groot gedeelte in het teken van mijn eigen Personal Body Plan. Ik ben een betere versie van mezelf geworden, maar dat proces is niet gestopt. In 2016 neem ik het daarom nog een stapje verder: ik wil de beste Personal Body Coach worden die er maar bestaat! Ik wil graag de Personal Body Plan deelnemers die onder mijn hoede vallen, kunnen bijstaan met raad en daad en de nodige motivatie. Een mooi doel dacht ik zo, want onderwijl ik hen coach leer ik direct nieuwe dingen over mezelf. Hoe zit het namelijk met mijn eigen motivatie? Do I practise what I preach? Het komende jaar wil ik mezelf steeds een spiegel voorhouden en is er dan ook geen ontkomen meer aan: ook ik moet hard aan de bak om de beste versie van mezelf te worden en te blijven. Het harde werk houdt namelijk niet op, het is een proces waar ik de rest van mijn leven mee bezig ben. Dat overigens wel steeds makkelijk wordt, you sort of get the hang of it.

Een blessurevrij 2016

Dit jaar wil ik daarnaast blessurevrij doorkomen. Mijn bovenbeen vindt mij namelijk nog steeds niet leuk en ik zit dan ook wederom in een hersteltraject… Dit betekent dat ik het dit jaar rustig aan moet doen en niet direct volle bak moet gaan, zoals ik hiervoor wel heb gedaan na een blessure. “Oh ik voel nu geen pijn, laat ik nog wat kilo’s erbij pakken of net even een tandje erbij zetten tijdens het hardlopen.” Daar schiet je op de lange termijn dus niets mee op en het is zeer logisch natuurlijk dat m’n bovenbeen dan zegt dat ‘ie het niet zo leuk vindt op den duur. Steeds weer geef ik mezelf niet de kans om echt volledig te herstellen. Dit keer echter wel! Een goed begin hiervan heb ik al gemaakt doordat ik mijn oefeningen van de fysio nog steeds braaf doe en ik nu echt heeeeeeel langzaam het belasten aan het opbouwen ben. Ik heb mezelf daarnaast inmiddels al ingeschreven voor een aantal mooie loopjes dus er is geen ontkomen meer aan! Die loopjes wil ik perse lopen en daar past geen blessure bij!

Pull-ups zonder elastiek

Een ander sportief doel dat ik heb is iets waar ik in 2015 ook al van heb gedroomd, maar dat er steeds niet van kwam. Dat is dan ook precies de reden waarom ik het als doel stel, want met alleen dromen kom je er niet. Vol bewondering heb ik steeds gekeken naar al die meiden die zonder enige moeite zich lijken te kunnen optrekken. Hier zit gewoon een keiharde training achter, maar ik ben jaloers! Ik wil dat ook kunnen!!! Mijn doel voor 2016 is dan ook om pull-ups te kunnen doen zonder elastiekjes of tegengewicht. Let the games begin!

Geen haast en verre reizen

In 2016 wil ik daarnaast nog meer van de wereld zien. De tickets naar Vietnam zijn geboekt en ik mag al bijna in het vliegtuig stappen! Wanneer ik daar ben wil ik natuurlijk zoveel mogelijk zien, maar ik wil me niet hoeven haasten. Dat wordt een leuke challenge 😉 Mijn wensenlijst van bestemmingen stopt hier alleen niet, maar pas nadat ik terug ben uit Vietnam mag ik een nieuwe bestemming kiezen voor de volgende grote reis. Je moet namelijk wel iets hebben om naar uit te kijken, dat werkt motiverend!

Grote mensen spaarrekening

Om onder andere die volgende reis dan weer te kunnen bekostigen, wil ik in 2016 als een volwassen mens geld gaan sparen. Volwassen mensen hebben dat: een spaarrekening waar daadwerkelijk geld op staat. Die spaarrekening heb ik al, nu alleen het geld nog 😉 Ik heb nu met mezelf een vast bedrag per maand afgesproken en heb daar bovenop een deal met mezelf gesloten. Die deal komt op het volgende neer: ik blijf met m’n tengels van het gespaarde geld af! Op een gegeven moment geef ik het natuurlijk wel uit aan bijvoorbeeld een grote reis, want geld is er niet om naar te kijken. Ik mag dit geld alleen niet iedere maand gewoon weer terugschrijven naar mijn rekening. Zeg maar dag tegen dat gat in m’n hand en hallo grote belangrijke aankopen!