halve marathon

Ik hoor het mezelf nog zo zeggen: ‘’Ik ga echt geen halve marathon lopen hoor, ik ben geen gekkie.” Ook hoor ik mezelf nog zeggen dat 21,1 kilometer wel heel ver is. Dat het gewoon van Utrecht helemaal naar Amersfoort is en dat doe je dan rennend! Je moet wel heel gek zijn omdat te doen…

Een halve marathon in een toffe stad

Nu, drie jaar later, zit ik echter zo in de flow van het binnenslepen van medailles en in de flow van het steeds verder en meer willen dat er een gedachte is ontstaan. Ik speel al een tijdje met de gedachte om eens een halve marathon te lopen in een toffe stad, zoals Parijs, Londen of Berlijn. Hoe vet zou het wel niet kunnen zijn om al rennend langs allerlei highlights te gaan in een mooie stad?

Ik had afgelopen jaar dus stiekem een beetje rond zitten neuzen op het wereldwijde web en kwam verschillende halve marathons tegen, waaronder de halve van Parijs. Het toeval wil dat Parijs mijn favoriete Europese hoofdstad is, maar ook dat de run net geweest was. Ik kon mezelf echter wel inschrijven voor de nieuwsbrief waardoor ik een bericht zou krijgen over de editie van 2017. Je raadt misschien al waar dit naar toe gaat, want afgelopen maandag zat er een mailtje in mijn inbox. De inschrijving voor de Semi de Paris zouden de volgende dag openen…

De semi de Paris

Zal ik het wel of niet doen? De twijfel sloeg toe en weer kwam de gedachte in mij op dat het wel echt heel ver was. Mijn vriend zei toen terecht dat ik de afstand al twee keer heb afgelegd. De twee negentien kilometers lange Strong Viking runs die ik deze zomer heb gedaan, waren beide stiekem veel langer. De laatste was bijvoorbeeld 21,9 kilometer. Dat is dus gewoon een halve marathon afstand plus meer dan veertig obstakels. Dan zou een halve marathon over een half jaar toch wel goed moeten komen? Toch??

Het antwoord is ja. Dit moet gewoon goedkomen en ook al wandel ik vijftig keer tussendoor, die medaille is van mij! Een halve marathon in de mooiste stad van Europa, veel toffer kan mijn volgende groter uitdaging toch niet worden? Dinsdagochtend zat ik dus ’s ochtends achter mijn computer. Om acht uur opende de inschrijving en ook al was de editie van vorig jaar pas in december uitverkocht, ik neem geen risico’s. Ik sta waarschijnlijk als een van de eerste mensen ingeschreven voor de halve marathon van Parijs! Woohoo! Wie zie ik nog meer op zondag 5 maart 2017?