Ik zit nog steeds lekker in tropische sferen aan de andere kant van de wereld in Maleisië. Maleisië heeft van alles te bieden, waaronder lekker eten. Als je wel eens in Azië op vakantie bent geweest, zul je vast snappen hoe fijn het hier is. Helaas kan ik je niet mijn ontbijt van vanmorgen laten proeven, maar ik heb wel iets anders lekkers voor je. Met dit eiwitrijke smoothie recept wil ik je wat tropische liefde toesturen. De smoothie is supermakkelijk klaar te maken en bestaat uit mooie macro’s om je dag goed te beginnen!

Wat heb je nodig?

  • 200 milliliter magere of halfvolle yoghurt
  • 100 gram tropisch fruit (ik gebruikte het doosje uit de diepvries)
  • Twee takjes munt
  • 20 gram havermout

Hoe maak je de eiwitrijke smoothie?

Veel makkelijk dan dit gaat het niet worden: gooi alle ingrediënten bij elkaar in de blender of in een hoge mixbeker. Zet de blender of de staafmixer aan en mix totdat het een gladde smoothie is geworden. Een kind kan de was doen. Ik neem mijn smoothie altijd mee in de trein om later op te drinken.

We hebben overigens nog meer lekkere ontbijtrecepten voor je. Misschien vind je de ontbijtshake met andijvie, havermout en zomerfruit ook wel lekker. Of heb je meer zin in een groene smoothie? Check dan eens deze zeven groene smoothie recepten.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van smoothie met tropisch fruit komt ongeveer neer op 184 calorieën, 29 gram koolhydraten, 18 gram eiwit en 1 gram vet wanneer je magere yoghurt gebruikt. Als je halfvolle yoghurt wilt gebruiken, bevat de smoothie 218 calorieën, 30 gram koolhydraten, 18 gram eiwit en 4 gram vet..