eiwitshakes

Wil je gegarandeerd rare blikken ontvangen? Maak dan vooral je eiwitshake in een volle dames kleedkamer klaar. Dat is direct hét moment waarop ik eigenlijk wil schreeuwen “dames het is niet eng! Ik zit niet aan de steroïde ofzo! HET ZIJN MAAR EIWITTEN!”

Ik denk dat er nog teveel dames bang zijn voor supplementen en eiwitshakes terwijl die angst eigenlijk nergens op slaat. Net zoals de angst voor krachttraining, maar dat is een onderwerp waar ik later nog een keer op terug kom. Laten we het vandaag vooral hebben over de ongegronde angst voor supplementen en eiwitshakes.

Pillen en poeders

Vanaf jongs af aan krijg ik al voedingssupplementen van mijn moeder. Visolie, verschillende vitamines, calcium, you name it. Ik ben dus niet anders gewend en stond dan ook niet raar te kijken toen ik in mijn Personal Body Plan supplementen voorbij zag komen. Het zijn geen enge dingen, het zijn pillen of poeders die dienen als extra aanvulling op je voeding die je lichaam net dat beetje extra geven. Ik neem bijvoorbeeld in de winter wat extra vitamine D voor mijn psoriasis. Ik kan namelijk niet elke winter drie weken lang naar de Indonesische zon helaas en dit tekort aan zon en vitamine D moet wel worden aangevuld.

Shake die eiwitshake

Daarnaast ben ik een trouwe gebruiker van de eiwitshakes. Na het sporten schud ik graag even een shake in elkaar met rare blikken tot gevolg, but I don’t care! Als je namelijk veel aan krachttraining doet is het gewoon heel goed om je eiwitten op pijl te houden voor een sneller herstel van je spieren. Eiwit is namelijk een belangrijke bouwsteen in de opbouw van je spieren en het herstel hiervan. Met een intensieve gymsessie maak je als het ware je spieren een beetje kapot en de eiwitshake kan helpen bij het herstel.

Er bestaan verschillende soorten eiwitten die allemaal weer andere voor- en nadelen hebben. Zelf gebruik ik graag het wei-eiwit omdat deze heel snel door het lichaam opgenomen wordt waardoor het herstel eigenlijk direct begint. Het nadeel hiervan is dan weer dat het lichaam de shake heel snel verteerd heeft waardoor je al sneller trek krijgt…

Confession time

Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik bijna nooit mijn visolie en multivitamine neem. Oeps… Sorry…. Dat gedeelte van de consistentie heb ik nog niet helemaal door, want ik vergeet het gewoon. Het glas lauwwarm citroen water heb ik echter vanaf het begin al overgeslagen. Dat is echt te goor voor woorden. Geef mij maar koffie en een glas normaal water en ik ben een gelukkig mens!

Maaaaaar, er is dus geen enkele reden om bang te zijn voor supplementen of eiwit shakes!!!!