Hard work pays off, dat weten we allemaal, maar meestal duurt het altijd even voordat de spreekwoordelijke vruchten van je inspanningen daadwerkelijk geplukt kunnen worden. Direct resultaat zou veelte makkelijk zijn en kan natuurlijk ook niet. Behalve bij Tommy Teleshopping…. Daar verlies je twintig kilo in een dag… Door het dragen van een broek… Of door te blazen op een neusfluit…

Het moment van resultaat is voor mij echter nu wel aangebroken en wat ben ik blij! Het doen van al die spierversterkende oefeningen de afgelopen tijd heeft gewerkt, want ik mag weer beginnen met sporten! Joepie! Hier zit helaas wel één nadeel aan vast: ik ben weer terug bij af. Terug bij een nieuw begin.

Ik voel me een kneusje

Voelde ik me voor m’n enkelblessure eindelijk een beetje op mijn gemak in de fitness, voel ik me nu weer echt een kneusje. Zo iemand waar van die grappige filmpjes van op internet opduiken. Plat op m’n neus op de loopband of verkeerd om op het leg press apparaat, het kan allemaal. Om nog maar te zwijgen over de vreselijke spierpijn die ik ervaar na mijn workout van gisteravond. Mijn hemel, ik denk dat ik nooooooit meer uit deze stoel opsta en dat ik noooooit meer mijn armen ergens voor ga gebruiken. Gewoon niet!

Lekker met anderen vergelijken

Ik ben dus wederom bij een nieuw begin aangekomen waarbij ik eerst hard moet werken voordat ik resultaat merk of zie. We weten allemaal dat elk begin moeilijk is, maar ik vind er momenteel helemaal niets leuks aan. Terwijl ik aan m’n TRX-banden hang en al puffend mijn plankhouding probeer vol te houden, kijk ik enigszins jaloers naar één van de andere meiden.

Zij is wel soepel bezig, heeft mooie spieren en schijnt precies te weten waar ze mee bezig is.  Grrr… Natuurlijk weet ik dat ik mezelf niet met anderen moet vergelijken. Al helemaal niet wanneer je zelf het gevoel hebt 3-0 achter te staan. Op zo’n moment is het alleen wel verdomde moeilijk.

Hard work pays off

Ik heb dus heel hard geprobeerd om de focus op mijzelf te leggen, niet bezig te zijn met de mensen om mij heen en om niet gefrustreerd te raken over mijn eigen kunnen. Ik kan simpelweg nu gewoon minder en dat is niet erg. Daar komt namelijk ‘snel’ genoeg verandering in, want hard work pays off! Dat heb ik net weer bevestigd gekregen!

Gelukkig ben ik niet zo’n faalhaas als de mensen in onderstaand fitness fails filmpje. Enjoy!