Elke dag rokjesdag

In mijn kast hangen zeker tien rokjes en nog een aantal jurken die ik bijna niet draag. Toch blijf ik rokjes kopen, want ik vind het altijd wel heel leuk staan. Nu ‘staan’ ze voornamelijk leuk in mijn kast. In de zomer draag ik wel meer rokken en jurken, aangezien je dan niet die verschrikkelijke nachtmerrie van een panty hoeft te dragen. Bovendien vind ik dat ik niet de juiste schoenen bij bepaalde rokken heb, maar dat is weer een heel ander verhaal. Nu het nog niet al te koud is, was het deze week tijd om elke dag een rok aan te trekken want het dragen van een broek is veel warmer dan het dragen van een panty.

De panty etiquette
Gezien mijn geringe ervaring met het dragen van een rok had ik het meteen de eerste dag al voor elkaar, ik had een blauwe panty aan bij mijn zwarte outfit. Daarnaast kwam mijn rokje niet onder mijn jas vandaan en keek op het station een oude man een beetje raar naar me. En als kers op de taart had ik mij blijkbaar niet gehouden aan de ‘panty etiquette’. Wegens mijn korte roklengte had ik eigenlijk geen vijftien denier panty aan moeten trekken. De dunne panty’s mogen wel als je rok langer is of als je uitgaat. Voor naar het werk kan het een beetje teveel hoochie mama zijn zoals een vriendinnetje het noemde, maar dan zonder de lange nagels met glitters en haarstukken.

In een rok en panty hijsen
Ondanks deze vliegende start heb ik mij bijna helemaal aan mijn Challenge gehouden. Woensdag en zaterdag kwam het er even niet van. Op woensdag was ik veel te laat voor een afspraak en moest ik mij in een kwartier douchen en aankleden. Ik schoot zonder na te denken een broek aan. Op zaterdag heb ik thuis gewerkt en ben ik alleen buiten gekomen om boodschappen te doen. Ik vond het een beetje overdreven om mezelf hiervoor in een panty en rok te hijsen. Nu vind ik vijf uit de zeven dagen erg goed voor iemand die eens in de twee maanden een rok draagt. Ik ben dan ook achter een aantal dingen gekomen deze week.

Private parts blijven private
Je voelt je namelijk wel vrouwelijk in een rok. Niet dat ik er normaliter als een boerin bijloop, want in bijvoorbeeld een skinny jeans, mooie top en een goed stel hakken voel ik me ook hartstikke vrouwelijk. Het is een ander soort van vrouwelijkheid. Je gedraagt jezelf anders wanneer je een rok draagt en dat is niet alleen omdat je er dan veel meer op let hoe je je beweegt.

Bukken is een uitdaging en je benen over elkaar slaan, kan voor degene die tegenover je zit erg spannend zijn. Er zijn mensen die daar geen moeite mee hebben, maar ik hou mijn private parts graag private. Ondanks dit en het feit dat ik nog steeds een hekel heb aan panty’s -want die zakken altijd af- en omdat het schoenenprobleem nog steeds niet is opgelost, ben ik het dragen van rokken wel leuker gaan vinden.

Nog meer rokken erbij
Een rok doet toch iets met je. Misschien is het een beetje het Marilyn Monroe- of prinsessengevoel. Ik heb daarnaast veel leuke complimenten gekregen deze week. In de toekomst wil ik toch proberen in ieder geval één keer per week een rok of jurk te dragen. Dan heb ik meteen een goed excuus om nog een paar rokken te kopen, want ik kwam er achter dat ik voornamelijk nette rokken heb. De kokerrok- hoe sexy die ook kan zijn- heeft de overhand in de rokkensectie van mijn kledingkast. Dus een paar gezellige casual rokken erbij, kan geen kwaad!