gezond kater ontbijt

Stel je voor, gisteravond was heel gezellig en je hebt toch een glaasje meer gedronken dan je eigenlijk van plan was. Je hebt een kleinschalige kater en die heeft HONGER! Je maag schreeuwt om eieren met kaas en spek, maar dit past niet bij de gezonde leefstijl die je normaliter hebt. Nu kun je twee dingen doen. Je kunt denken: “fuck it, gisteravond was ook al slecht. Dit maakt ook niet meer uit.” Of je kunt denken: “oké, gisteravond was niet zo slim. Laat ik de draad weer oppakken en verder gaan met mijn gezonde leefstijl”.

De keuze tussen deze twee is moeilijk. Heel moeilijk. Believe me I know! Het is alleen wel noodzakelijk dat je kiest voor de laatste optie. Pak de draad weer op. Consistentie is namelijk belangrijk en if at first you don’t succeed, dust yourself off and try again. Daar weet ik ook alles van…. Je wil niet weten hoe vaak ik me al heb ‘afgestoft’ en oefening baart kunst: ik word er steeds beter in. Ook na een paar wijntjes…

Gezondere ontbijt keuze

Je moet het jezelf op zo’n moment echter wel makkelijk maken. De gezonde keuze op deze katterige ochtend gaat echt niet een bak sla zijn. Laten we het niet overdrijven. Kies voor het gezondere alternatief van een gebakken ei en hierin kan Instagram je misschien wel helpen. Er is namelijk een hele wereld aan #foodies die allerlei lekkere dingen maken die ook nog eens gezond zijn. Zo kwam ik dus bij het idee van hartige muffins. Het receptuur heb ik enigszins aangepast, want op de zondagochtend zijn de winkels niet open en zul je moeten roeien met de riemen die je hebt. De smaak wordt er gelukkig niet minder van hoor!

Wat heb je nodig

– twee eieren
– 200 gram Hüttenkäse
– 1 blik tomatenblokjes
– oregano, basilicum, peper en zout
– 8 silicone muffin bakjes

Hoe maken we dit gezondere kater ontbijt?

Zet de oven aan op 190 graden. Kluts de eieren in een kom en roer de Hüttenkäse er goed doorheen. Laat vervolgens de tomatenblokjes in een zeef of vergiet uitlekken. Je gebruikt alleen de blokjes dus het sap mag door de gootsteen gespoeld worden. Doe de blokjes bij de eieren en voeg naar smaak de kruiden toe. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar en vul de muffin bakjes. Dit mengsel is precies genoeg voor 8 bakjes.

Bak ze in 40 minuten mooi goud bruin. Eet smakelijk!