Wat wil ik in het nieuwe jaar bereiken? Op welke punten wil ik mijn leven verder verbeteren? Wil ik dingen anders doen dan in 2014 of wil ik nieuwe zaken gaan leren? Kortom, wat zijn mijn doelen voor 2015. Daar heb ik deze 52Challenge over nagedacht, want dat kon wel goed op het strand van Gili Trawangan, Indonesië! Een ontspannen en inspirerende omgeving.

Goede voornemens 2.0

Zie het formuleren van de doelen als het opstellen van een lijst met goede voornemens, maar dan 2.0. Het zijn doelen die ik in het nieuwe jaar graag zou willen bereiken en die iets verder gaan dan de wens om meer te lezen of vaker de afwas te doen bijvoorbeeld. Goede voornemens die in ieder geval het hele jaar doorlopen en die over het algemeen net dat beetje extra van mij zullen vragen.

Een aanrader voor iedereen eigenlijk, want hierdoor kun je aan het einde van het jaar je lijst er weer bij pakken en zien wat gelukt is. Check in de box en stift hem af! Daarnaast worden je doelen meer ‘tastbaar’ en dient de lijst als geheugensteun. Wanneer je merkt dat je focus iets verslapt, wat iedereen kan gebeuren, kun je jouw doelenoverzicht er weer even bij pakken. Vergeten is geen optie meer! Graag deel ik een aantal van mijn goede voornemens met je, misschien werkt het wel inspirerend 😉

Sportieve goede voornemens

Door 52Challenge ben ik al behoorlijk op de goede weg qua sporten, een wereld van verschil in vergelijking met hoe ik er aan het begin van 2014 voorstond. Ik heb inmiddels mee gedaan aan verschillende hardloopevent, mijn tijd op de tien kilometer heb ik steeds weten te verbeteren, ik ben lid geworden van een sportschool en ik heb voor het eerst meegedaan aan een obstacle run. We zijn er alleen nog niet! Deze stijgende lijn wil ik graag doorzetten en daarom stel ik mij een aantal doelen op sportgebied die fungeren als mijn goede voornemens.

Dit jaar wil ik graag een tien kilometer lopen in 50 minuten. Daarvoor moet ik trainen en dat is het punt waar het bij mij meestal mis gaat. Steeds weer sta ik ongetraind aan de start van een wedstrijd en vervloek ik mezelf en mijn gebrek aan discipline. Dit doel heeft daarom ook twee facetten. Niet alleen wil ik een nieuwe sportprestatie neerzetten, maar wil ik tegelijkertijd werken aan mijn discipline. Dit jaar gaat het mij lukken! Het feit dat ik dit doel nu hier gedeeld heb, werkt in ieder geval goed als stok achter de deur.

Een nieuwe woonwens

Daarnaast wil ik in het nieuwe jaar graag verhuizen. Niet dat ik niet blij ben met mijn studio, absoluut niet. Het is een heerlijk huis op een goede locatie voor een fantastische prijs. De 28 vierkante meter kan alleen soms wel een beetje klein aanvoelen en daarom ben ik nu wel klaar voor iets nieuws. Ik heb een nieuwe woonwens ontwikkeld die ik graag waar wil maken. Mijn vorige woonwens was om een bank te hebben. Hiervoor woonde ik in een studentenhuis met acht andere bewoners en had ik een kamer waar geen ruimte was voor een zithoek. Zitten deed je dus gewoon op je bed en dat ging op een gegeven moment wel vervelen. Deze woonwens is uitgekomen en mijn nieuwe wens is om een aparte slaapkamer te hebben. Het hele slapen, wonen en koken in één ruimte begint me nu wel tegen te staan. Moet te doen zijn denk ik zo!

Kwaliteit vs. kwantiteit

Naast deze punten is mijn lijst natuurlijk langer, maar ik heb me wel beperkt tot tien doelen. Het gaat hier namelijk om kwaliteit en niet om kwantiteit. Je kunt je beter focussen op een aantal doelen en die succesvol bereiken dan je blind staren op een gigantische lange lijst. Zie dan maar eens je motivatie te behouden! Dat moet bij mij zo wel goed komen in het nieuwe jaar!