personal body plan

Hoeveel spierpijn kan een mens aan voordat je überhaupt niet meer op wil staan? Of voordat je spieren daadwerkelijk uit elkaar knappen? Deze week was de spierpijn bij mij zo erg dat wanneer ik naar de wc moest, ik me gewoon maar op de bril liet vallen, want in squathouding naar beneden zakken…. Dat kon ik even niet meer. Daarnaast kon ik m’n armen eigenlijk ook niet echt gebruiken aangezien die het eveneens zwaar te verduren hadden gehad. En dit is allemaal de schuld van mijn nieuwe trainingsschema van mijn Personal Body Plan.

Weer verrast door een nieuw schema

Het nieuwe schema is afgelopen maandag begonnen en heeft me wederom doen beseffen dat die spieren die ik dacht te hebben, helemaal niets voorstellen. Ik dacht namelijk dat de spieren die ik inmiddels heb opgebouwd na vier maanden Personal Body Plan er wel voor zouden zorgen dat ik minder spierpijn zou hebben. Boy, was I wrong! Steeds weer weten de mensen van Personal Body Plan me op een nieuwe manier uit te dagen en dat is gelukkig maar goed ook. Ik ben namelijk wel een persoon die snel uitgekeken kan zijn op dingen. Laat mij alsjeblieft niet week-in, week-uit hetzelfde doen. Dan ga ik me vervelen en raak ik mijn motivatie en enthousiasme kwijt.

Ik merkte de laatste twee weken al een beetje dat de klad erin aan het komen was en dus kwam het nieuwe schema weer als geroepen! Mijn motivatie was niet wat het hoorde te zijn en ook de uitvoering van het trainingsschema liet te wensen over. Heel jammer natuurlijk en helemaal niet de bedoeling… Mijn attitude ten opzichte van het doen van nieuwe dingen en het hele uit je comfort zone stappen, is echter wel 180 graden gedraaid. Bizar eigenlijk, want toen ik begon met mijn Personal Body Plan vond ik een nieuw schema eigenlijk best vervelend en spannend. Wat ook weer nergens voor nodig was, maar goed….

Hamstring in de fik en oververhitte triceps

Echt eng vind ik een nieuw schema al een tijdje niet meer en ook de verveling en klad waar ik het net over had zijn deze week als sneeuw voor de zon verdwenen. My oh my… Mijn hamstrings staan sinds de eerste training in de fik, m’n triceps zijn eveneens oververhit en dat jenkende gevoel in mn buikspieren zorgt ervoor dat niesen echt uit den boze is. Nu zou je denken dat dit gevoel na twee dagen wel voorbij moet zijn, maar nee hoor! Mama moest alweer aan de slag met training número dos waardoor volledig herstel er eigenlijk niet bij was. Mijn lichaam heeft de hele week ‘lekker lopen branden’.

Stiekem vind ik het echter wel fijn, want nu weet ik zeker dat er weer wat gebeurt. Dat ik goed bezig ben en dat mijn spieren zich verder ontwikkelen. Uiteindelijk doe ik het namelijk daarvoor: een mooi gespierd lichaam. Daar moet ik natuurlijk wel m’n best voor blijven doen! Gelukkig wees mijn laatste weeg- en meetmoment eind juli wel uit dat ik op de goede weg zit. -Insert wapperende handjes voor het gezicht- ik ben zichtbare abs aan het ontwikkelen -einde wapperende handjes voor het gezicht.

20 Procent drop, drank en friet

Oké oké, het is me echt niet alleen te doen om de zichtbare buikspieren, maar toegegeven: het is wel leuk om ze eens te zien. Voor dit resultaat werk ik overigens gemiddeld 80 procent van de tijd echt hard. In de overige 20 procent zit veel drop, drank en friet dus daar is nog steeds een verbeteringslag te halen. Of misschien ook niet, want ik weet in ieder geval waar ik 80 procent van de tijd hard voor werk. Dus ehm… Iemand zin in zoute drop?