zevenheuvelenloop

Komende zaterdagavond loop ik de Zevenheuvelennacht loop en op zondag trotseer ik de Zevenheuvelenloop. Wat neem ik nou allemaal mee naar een weekend in Nijmegen dat volledig in het teken staat van hardlopen? Ik heb alvast alles klaar gelegd voor de komende 22 kilometer!

Lange en korte broek

Allereerst wil ik natuurlijk niet in mijn blote kont rennen en dus heb ik een lange en een korte broek klaar gelegd. Ik loop het liefst in een korte broek, maar ik weet nog niet precies wat het weer gaat doen. Mocht het nou ineens heel koud zijn of keihard regenen, dan trek ik natuurlijk mijn lange broek aan. Ik hoop trouwens wel op korte-broeken-weer, want mijn lange broek is echt al steenoud. Het is mijn allereerste legging die ik kocht in 20212… Over de kwaliteit kun je overigens niets zeggen, deze H&M knaller gaat dus al bijna 5 jaar mee! Het broekje is van adidas en zit in verhouding wel wat beter ūüėČ

Sportbeha en shirts

Het zou daarnaast heel gek zijn als ik in mijn blote tieten ging rennen. Die stop ik logischerwijs veilig in een sportbehaatje. De beha’s¬†staan wellicht niet op de foto, maar deze liggen al wel klaar. Eentje van de Decatlon en eentje van de H&M. Daaroverheen trek ik een t-shirt met lange of korte mouwen. Ze liggen beide klaar. Persoonlijk vind ik het heel vervelend om het te warm te hebben. Niet iedereen heeft het echter op hetzelfde moment warm… Omdat ik het vrij snel warm heb, trek ik liever minder kleding aan. Ik kan me dus goed voorstellen dat wanneer het niet keihard regent, ik gewoon in een t-shirt ga rennen. Vorig jaar liep ik ook in een korte broek en t-shirt en dat was heerlijk.

Een hardloopjasje

Mocht het nou wel keihard regenen dan trek ik over het shirt graag mijn nieuwe lievelingsitem aan: het hardloopjasje van Odlo.  Dit is een jasje dat waterdicht is, maar niet luchtdicht. Je blijft droog van de regen terwijl het geen plastic zak is die je aantrekt. Het jasje is lekker luchtig en het feit dat ik het tijdens het rennen niet te heet heb gekregen erin, zegt genoeg.

Wat ligt er verder nog klaar?

Wellicht is het niet geheel onbelangrijk om mijn¬†hardloopschoenen ¬†mee te nemen. Soms zie je wel eens mensen op blote voeten voorbij komen, maar dat is niet iets voor mij… Mijn nieuwe Nike Pegasus staan er klaar voor! Verder heb ik twee paar sokken klaar liggen en zal ik mijn compressietubes van Herzog meenemen. Om de boel tijdens de Zevenheuvelennacht wat op te vrolijken heb ik ook mijn hardlooplampje mee. Nu het ‘s ochtends en ‘s avonds donker is, is het trouwens superbelangrijk om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent. Zorg ervoor dat je erbij loopt als een kerstboom! Naast dit alles ligt er ook een band voor mijn telefoon klaar en nog twee wegwerpponcho’s. Deze kunnen me droog en/of warm houden voor de run.

Voor zondag ben ik van plan om een gelletje van SIS mee te nemen. Je weet maar nooit. Vijftien kilometer is een hele afstand waar ik natuurlijk totaal niet voor getraind heb. Een gelletje kan mij net dat beetje extra geven waardoor ik de afstand beter volhoud. Als laatste item ligt mijn foamroller klaar. Daar kan ik momenteel niet zonder! Ik rol wat af voor en na runs en deze roze vriend gaat mij dit weekend hopelijk goed helpen! Volgens mij ben ik zo niets vergeten, maar mocht je nog tips hebben dan hoor ik ze graag! Wie is er dit weekend nog meer van de partij?