Ik wil dit blog graag beginnen met het vragen van je aandacht voor de foto. Heb je er al goed naar gekeken? Deze foto is een soort van Waar-is-Wally-foto. Ik ben in dit geval Wally. Heb je me al gevonden? Nee? Dat is gek, want ik sta er namelijk wel echt op. Oooh daar, rechts onderin. Ja ja, dat ben ik! Met m’n neus stevig dichtgeknepen en mijn ogen idem dito. Wanneer ik nog harder mijn ogen dicht zou knijpen, denk ik dat mijn oogballen mijn hersenpan in waren geschoten. Dat is nie goed nie!

Angsthaas pur sang

Wat je hier op deze foto ziet, is angst. Pure angst. Ik ben namelijk een hele grote schijterd. Een angsthaas wanneer het op hoogtes aankomt. Moet ik een obstakel doen waar hoogte een rol speelt? Dan is de kans groot dat ik dit met tranen in mijn ogen doe. Of gewoon niet, zoals je op de foto ziet. Ik ben bij dit bewuste obstakel, de Flying Ragnar, maar ‘gewoon’ in het water gesprongen omdat ik niet naar de stang durfde te springen. Zelfs dat ‘gewoon’ in het water springen vond ik al eng… Heb je het plaatje zo een beetje? Een angsthaas pur sang!

Nu een volgende obstacle run letterlijk voor de deur staat, begint het zenuwachtige gevoel alweer te borrelen. Over twee dagen doe ik mee aan de negentien kilometer lange Strong Viking Obstacle Run in Gent. Drie keer raden van welke obstakels ik nu al de zenuwen krijg? Juist, de dertien meter hoge Fjord Drop (kijk voor een impressie vooral hieronder) en de Flying Ragnar. FML…

OORAH!!!

Zo makkelijk als je aan hoogtevrees komt, zo makkelijk kom je er dan weer niet vanaf. Ik heb namelijk geen idee wanneer ik een angst voor hoogtes heb ontwikkeld en heb daarnaast geen idee van hoe ik er weer vanaf kom. Wat ik wel weet is dat ik het ook dit keer gewoon weer ga proberen. Dat ik waarschijnlijk met tranen in mijn ogen de trappen oploop naar de Fjord Drop. Dat ik waarschijnlijk net zoals de vorige keer na vijf pogingen met een zetje naar beneden wordt geduwd, want zelf durf ik de ‘sprong’ niet te wagen. Dat ik ook weer bij de Flying Ragnar de sprong ga proberen te wagen. En dat ik het allemaal prima overleef. OORAH, deze held op sokken komt eraan! Misschien is dit de manier om van de angst af te komen. Door het gewoon te doen.