obstacle run

Ondanks het feit dat ik natuurlijk dinsdag al vertelde over hoe vet de Strong Viking was, wil ik er toch graag nog even iets over kwijt. Er zijn namelijk dingen die ze je niet van tevoren vertellen en waar ik het zelf volgens mij ook nog niet eerder over heb gehad. Dit is een stukje wijsheid die ik graag met je deel en waarvan ik weet dat iedere vrouwenbrein het kan waarderen.

Het is namelijk zo dat een deelname aan een obstacle run gelijk staat aan een stuk ontspanning. Ik heb het hier vooral over de mentale ontspanning, want heel ontspannen is zo’n run natuurlijk niet voor je spieren en gewrichten. Die voelen drie dagen na de run nog steeds niet helemaal ontspannen, maar goed dat hoort er een beetje bij 😉 De mentale ontspanning is echter iets wat ik niet vaak meemaak. Mijn brein was zo intens ontspannen, dat kun je je bijna niet voorstellen.

Obstacle run als mindfulness sessie

Tijdens de run heb ik oprecht over nul dingen nagedacht. Geen enkele gedachte spookte door mijn hoofd. Er was complete radiostilte daar boven. Ik hoorde nog geen eens een paar krekels tjirpen. Niks. Nakkes. Nada. En dat was heerlijk! Het enige waar je ook mee bezig kunt zijn, is het nu. Je bent bezig met het overwinnen van het obstakel dat recht voor je neus staat. Je bent bezig met het niet door je hoeven zakken terwijl je door een veld met modder ploetert. Je bent gewoon bezig en daar ben je druk genoeg mee. That’s it. Er is gewoonweg geen ruimte voor gedachtes over werk of to-do’s en dat is genieten voor een vrouwenbrein waar altijd duizend dingen tegelijkertijd in rondspoken.

De vier uur en 21 minuten dat mijn Strong Viking run duurde afgelopen zondag kun je dus goed zien als een grote mindfulness sessie. Naast dat een deelname aan een obstacle run ubervet is, zou je voor de mentale ontspanning alleen al je moeten opgeven. Vraag jezelf maar eens af wanneer de laatste keer was dat jij werkelijk aan niets dacht? Kun je je die keer niet herinneren? Dan zou ik mezelf maar eens gaan inschrijven als ik jou was om het weer eens te ervaren. Het is zeker de moeite waard.