Na vijf weken iedere dinsdagavond gekookt te hebben, zit de kookcursus er alweer op. Vijf weken waarin ik allerlei nieuwe dingen heb geleerd over koken, zijn voorbij gevlogen. Van snijtechnieken tot aan het bakken van een brood, ik kan het nu allemaal! Of nou ja, kunnen is in sommige gevallen een beetje een groot woord. In werkelijkheid heb ik gezien hoe het zou moeten en nu moet ik mijn kennis in de praktijk gaan brengen. Hoe? Door gewoon aan de slag te gaan.

Aan de slag met vlijmscherpe Diamant Sabatier messen

En hoe kun je dat beter doen dan met een spiksplinternieuw messenblok met vlijmscherpe messen erin? Het wereldberoemde messenmerk Diamant Sabatier is zo aardig geweest om mij een goed gevuld messenblok te geven zodat ik écht goed aan de slag kan in de keuken. Niet alleen ik kan trouwens straks goed aan de slag, maar jij ook! Ik mag namelijk een mooi koksmes weggeven. Daar kom ik echter zo op terug. Ik vertel graag eerst even iets meer over de messen waar ik inmiddels vreselijk enthousiast over ben geworden.

Het messenblok dat sinds een week op mijn aanrecht staat te prijken, is van de Riyouri serie. Deze messen zijn Japans geslepen en dat wil zeggen dat het lemmet in een hoek van vijftien graden is geslepen. Nu zei mij dat in eerste instantie ook niet zoveel, maar ik ben er inmiddels achter dat een smallere slijphoek het mes een scherpere snede geeft waardoor je met nog grotere precisie en met meer gemak kunt snijden. De messen liggen ook nog eens heel lekker in de hand. Ze zijn licht, geheel van roestvrijstaal en het heft is voorzien van een antislipstructuur.

Profi keukenprinses

Ik voel mij met deze messen dus echt een heel profi keukenprinses. Ik wist voor de kookcursus overigens niet dat een goed, scherp mes het koken zoveel aangenamer kan maken. Het snijden van groenten en vlees wordt simpelweg een stuk makkelijker wanneer je een goed mes gebruikt. Daar werd ik mij pas bewust van nadat ik aan de slag ging met een Diamant Sabatier mes. Hiervoor stond ik nog wel eens als een dolle groenten te hakken met een net te bot mes. Dat is gelukkig verleden tijd. Je kunt dus wel begrijpen dat ik een groot fan ben geworden van dit messenmerk.

Win een Diamant Sabatier Riyouri koksmes

And I am spreading the love als Diamant Sabatier fan! Ik mag namelijk een Riyouri koksmes van vijftien centimeter weggeven. Wil je deze wel winnen? Dan moet je het volgende doen:

Sabatier mes winnenSabatier messenblok