Afgelopen paar dagen heb ik een studie gemaakt van het Fitness & Crossfit Food boek dat ik opgestuurd heb gekregen. Het is interessante lectuur, maar holy moly… Je moet even een zee aan tijd hebben als je deze methode helemaal wilt volgen! Wanneer je echt alles eruit wilt halen en je hele eetschema van tevoren wilt vaststellen, heb je denk ik iedere dag twee uur extra nodig om dit allemaal voor te bereiden en uit te denken. Persoonlijk zou ik al niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen, but I will give it a try. Een uitgebreide recensie van het boek zal ik volgende week plaatsen. Deze week zal ik zo goed en kwaad als het gaat leven volgens de methode van Christian Coates. Ik ben benieuwd of het mij naast voorbereidingsstress ook wat anders brengt. ­čśë

Omdat ik, zoals je misschien wel weet, een grote soepliefhebber bent, wil ik alvast een lekker soeprecept met je delen uit het boek. Ik was blij verrast door de smaakcombinatie. Het gaat om een knolselderijsoep met vanille en dragon. Een onverwachte combinatie als je het mij vraagt, maar wel lekker. Dit recept is goed voor twee kommen soep. De auteur van dit boek ziet dit als een volledige maaltijd voor twee personen. Daar ben ik het niet mee eens en dus deden wij alles keer twee.

Wat heb je nodig?

  • Een knolselderij van ongeveer 600 gram;
  • De merg van een vanillestokje. Ik heb gewoon vanille-extract gebruikt wat ik nog had staan;
  • 700 milliliter magere melk;
  • Een kleine gehakte ui;
  • Een stukje gemberwortel van ongeveer een centimeter lengte. Kan iets groter als je het mij vraagt;
  • Een teen knoflook;
  • Theelepel zwart mosterdzaad. Volgens mij doet bruin mosterdzaad het ook goed. Dat had ik in ieder geval wel in huis;
  • Groentebouillonblokje;
  • Zout, peper en cayennepeper naar smaak;
  • Dragon naar smaak. Ik heb gedroogde dragon gebruikt, maar in het recept staat dat je twee tot drie takjes dragon moet gebruiken. Plus wat extra voor de garnering.

Hoe maak je de knolselderijsoep?

Hak de knolselderij, ui, knoflook en gember in de keukenmachine. Je gaat het straks nog met een staafmixer bewerken dus het mag best een beetje grof. Doe het gehakte zooitje in een soeppan samen met de melk, het mosterdzaad, de vanille en het bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan zachtjes doorkoken totdat de knolselderij zacht is. Zet vervolgens de staafmixer in de pan totdat het een glad geheel is. Voeg eventueel nog wat extra melk of water toe als je vindt dat de soep nog te dik is. Breng op smaak met zout en voeg de dragon toe. Zet de staafmixer nog weer even kort in de soep en schep de soep in de kommen. Garneer met nog wat dragon. Klaar is de knolselderijsoep! Ik heb achteraf toch nog wat cayennepeper toegevoegd, want ik vond de soep wat flauw. Ieder zo zijn ding.