Sinds februari woon ik samen met mijn vriend en dat is natuurlijk wennen. Na vijf jaar in mijn eentje wonen, ging ik ineens weer mijn huis delen met iemand anders. En dan ook nog eens met een jongen! Jeetje… Nu moet ik zeggen dat het echt heel goed bevalt, maar waar we het nog wel moeilijk mee hebben, is het budgetteren van het boodschappengeld. We zijn tot de conclusie gekomen dat we teveel geld uitgeven aan eten en daarom is het deze week onze gezamenlijke challenge om ons aan een budget van 80 euro te houden.

Of dit daadwerkelijk lukt, vertel ik je graag aanstaande dinsdag in mijn challengeblog. Voor nu heb ik een aantal fijne tips voor je waar je iets aan kunt hebben wanneer je eveneens wat zuiniger aan wilt doen, maar nog wel steeds lekker wilt eten. Zuinig zijn is goed, maar ik ga geen kale paste met ketchup meer eten. True story trouwens, iets met een arme student zijn en een drankje in de kroeg belangrijker vinden dan goed eten… Deze tijd heb ik inmiddels ver achter me gelaten gelukkig!

Handige budget kook tip 1

Ga nooit of te nimmer naar de supermarkt zonder lijstje. Wanneer je dit doet, kom je zeker weten met meer producten thuis dan je nodig hebt en die passen natuurlijk niet in het budget! Denk dus van te voren na over wat je de komende paar dagen wilt gaan eten en schrijf het op. Hierdoor kun je misschien grotere verpakkingen kopen die dan weer goedkoper zijn dan de kleine verpakkingen.

Handige koken met een budget tip 2

Blijf altijd producten vergelijken. Het huismerk is namelijk niet per definitie goedkoper. Wanneer je op het prijskaartje kijkt dat aan het schap hangt, zie je ook ergens in een hoekje een kilo- of literprijs staan. Een product lijkt misschien goedkoop, maar je wordt soms gefopt!

Handige koken met een budge tip 3

Maak zoveel mogelijk gebruik van seizoensproducten. Aardbeien eten we niet in de winter en boerenkool niet in de zomer. Heb je geen idee van wat er op dit moment groeit en bloeit? Kijk dan even op deze site waar een handig overzicht staat van wat in welk seizoen groeit.

Handige koken met een budget tip 4

We weten het allemaal, maar doen het vaak niet: boodschappen doen bij de budgettoppers Aldi of Lidl. Wanneer je hier al alleen je basics inslaat, scheelt dat al een slok op een borrel. Dus hop, hop, hop naar de Aldi of Lidl, want dat is top!