stoppen met roken

Waar het doorkomt, geen idee, maar ik ben de laatste tijd een beetje nostalgisch. Daarom wil ik dan ook van deze throwback Thursday gebruik maken om ‘m even terug te gooien naar 2013. Helemaal terug naar mijn allereerste 52Challenge. De challenge waar mijn daag-jezelf-iedere-week-op-een-andere-manier-uit-avontuur begon en waarin ik na tien jaar eindelijk stopte met roken.

Ben ik nog steeds gestopt met roken?

Drie keer raden: ik ben nog steeds gestopt met roken en heb sinds dat ik mijn laatste sigaret uitdrukte in september 2013 er nooit meer eentje aangeraakt. Heb ik het moeilijk gehad? Nee, eigenlijk niet. Ben ik twintig kilo aangekomen door het stoppen? Nee, ook niet. Je moet namelijk niet je sigaretten vervangen door snoep en wanneer je geen extra dingen in je waffeltje stopt, kom je logischerwijs ook niet aan. Ben ik nu zo’n superduffe anti-rook doos geworden? Nee, maar het stinkt wel echt als de modderfokker. iets waar je pas achterkomt wanneer je gestopt bent met roken…

Het stoppen met roken stappenplan

Wat ik er echter wel aan over heb gehouden is geld! Zoveel geld zelfs dat ik daardoor zonder sparen drie weken lang door Indonesië heb kunnen reizen afgelopen november. Dat klinkt leuk toch? Rook je en denk je nu ineens; dat wil ik ook? Volg dan dit simpele stoppen met roken stappenplan.

  1. Koop het boek Stoppen met roken van Allen Carr.
  2. Lees het hele boek.
  3. Stop met roken.
  4. Zet het bedrag dat jij normaalgesproken wekelijks uit zou geven aan sigaretten op je spaarrekening. Bij mij was dit €15,- per week gemiddeld.
  5. Bekijk na een jaar de tussenstand en mocht je dit nog niet genoeg vinden om van op vakantie te gaan dan ‘spaar’ je nog even door.

Slapend rijk worden

Het mooie van zo’n spaarsysteem is eigenlijk dat je het niet doorhebt. Je was namelijk toch al gewend aan die hap uit je maandelijkse budget en dus mis je het niet. Zo spaar je ongemerkt lekker door en kun je na een jaar al €720,- op je spaarrekening hebben staan. En dat allemaal door te stoppen met roken. Dat dit ook nog eens beter voor je gezondheid is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Dat weet je als roker allang. Ga daarom vandaag nog naar de boekwinkel of bestel het boek online via Bol.com en wordt ook slapend rijk!