Soep is altijd een goed idee, zeker in de wintermaanden. Wat is er nou lekkerder dan een smaakvolle kom soep tijdens de lunch nadat je ‘s ochtends buiten bent gaan hardlopen? Je kunt natuurlijk ook gewoon een boterham met hummus eten… Of je doet net ietsje meer moeite en maakt deze lekkere lunchsoep van bloemkool met zalmsnippers. Ik vind het altijd fijn om in het weekend een beetje te variëren met mijn lunch. Die boterham met hummus is leuk doordeweeks, maar in het weekend wil ik dan wel eens wat anders. Deze soep is goed voor vier kommen soep en staat met ongeveer vijftien minuten op tafel.

Wat heb je nodig?

  • Een grote bloemkool
  • Een liter kippenbouillon
  • 100 milliliter kookroom light
  • Lekker veel nootmuskaat
  • Een bakje verse bieslook
  • 200 gram zalmsnippers
  • Peper en zout

Hoe maak je deze lunchsoep?

Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Hak de bloemkool in roosjes en kook het in de bouillon in ongeveer vijf minuten beetgaar. Haal de pan even van het vuur en pureer de bloemkool vervolgens tot een gladde soep. Voeg de kookroom en de nootmuskaat toe en breng zachtjes aan de kook. Ik houd wel van nootmuskaat dus doe ik er wat extra in voor de smaak. Breng de soep verder op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen. Als laatste stap strooi je de bieslook en zalmsnippers in de soep. Moeilijker is het niet met deze soep. Ik Een kind kan de was doen 😉

Voedingswaarde

Ik ben een grote eter dus krijg makkelijk twee kommen soep weg. De voedingswaarde heb ik daarom met MyFitnessPal berekent voor twee kommen soep. De voedingswaarde komt dan neer op 426 calorieën, 19 gram koolhydraten, 38 gram eiwitten, 21 gram vetten. In deze voedingswaarde zijn de boterhammen die ik erbij heb gegeten nog niet meegenomen.