Mijn collega’s en vrienden weten het wel; ik hou van pittig eten. Tijdens de lunch smeer ik vaak genoeg mijn boterham met hummus en tomaat, vol met sambal. Hoe meer hoe beter, het kan mij niet gek genoeg. Daarom is het ook niet gek dat deze Thaise pompoensoep, naar recept van de Albert Heijn, zo bij mij in de smaak viel. Lekker pittig, makkelijk te maken en goed vullend. Wat wil een mens nog meer?
Wat heb je nodig voor de pompoensoep
- Een ui
- Twee tenen knoflook
- 850 gram flespompoen. Voor het gemak heb ik de pompoenstukjes uit de diepvries gebruikt, want gemak dient de mens 😉
- Een handsinaasappel
- 250 gram winterpeen
- 70 gram yellow curry paste. Ik had de kruidenpasta van FairTrade en die smaakt erg lekker.
- Een blik kokosmelk van 400 gram
- 400 mililiter groentebouillon
- 15 gram koriander klein gehakt
Hoe maak je de Thaise pompoensoep
Snipper de ui en snijd de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Mocht je wel een pompoen willen slachten, zorg er dan voor dat je de pompoen in blokjes van twee centimeter hakt. Pel daarnaast de sinaasappel en snijd de partjes in stukken. Rasp de winterpeen en snijd deze in plakjes. Hoe dunnere plakjes, hoe eerder je soep klaar is.
Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui en knoflook. Bak even aan zodat de eerste kou van de bevroren pompoen gaat. Voeg daarna de kokosmelk en bouillon toe en breng het aan de kook. Roer goed door en laat het met de deksel op de pan zachtjes doorkoken. In het recept staat dat je het een half uur moet door laten koken, maar met pompoen uit de diepvries, is het sneller klaar. Blijf dus af en toe roeren in de pan en dan voel je snel genoeg of alles zacht genoeg is om te pureren.
Wanneer je denkt dat alles zacht genoeg is, zet je de staafmixer in de pan en bzzzzzzzz… De soep is klaar! Strooi de gehakte koriander erover heen en eet smakelijk! Eventueel kun je er nog een stokbrood bij serveren, maar de soep is al best machtig van zichzelf. Mocht je het trouwens toch iets minder pittig willen, dan kun je ook maar de helft van de kruidenpasta toevoegen. It’s up to you!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.