Hardlopen, you love it or you hate it. Gelukkig zit ik al een aantal jaren in team ‘love’. Niet zonder slag of stoot vanwege verschillende blessures, maar toch. Ik blijf het leuk vinden en dan voornamelijk de hardloopevenementen. De spanning vooraf, de sfeer in het startvak, de mensen langs de kant en dat stuk eremetaal achteraf. Het gaat gewoon nooit vervelen dus ook voor dit jaar heb ik een aantal hardloopdoelen op papier gezet. Ik wil dit jaar aan verschillende loopjes mee doen met als grote doel de finish halen en het naar mijn zin hebben. Het zou natuurlijk een mooie bijkomstigheid zijn als ik ook nog een tien kilometer onder het uur kan lopen, maar dat zien we dan wel weer. Ik vind het belangrijker om te genieten.

Utrecht Night Run

We beginnen het jaar met een acht kilometer run dwars door het centrum van Utrecht. Samen met een aantal collega’s sta ik op 13 april aan de start van de Utrecht Night Run. Het is een mooie ‘warming-up’ voor wat mij de rest van het jaar te wachten staat. Het is ook wel fijn dat ik het ‘jaar’ niet direct begin met een lange run, want veel heb ik nog niet aan hardlopen gedaan. Daarnaast ga ik. nu eerst drie weken op vakantie… Gek eigenlijk, voor iemand die hardlopen zo leuk vindt 😉

Antwerp 10 miles

Ik zeg al een tijd dat ik graag wat meer in het buitenland wil hardlopen. Ik wil ook wel eens de sfeer over de grens proeven. Dat beviel mij namelijk erg goed tijdens de halve marathon van Parijs vorig jaar. Nu is Antwerpen niet mijlenver van huis, maar het beloofd wel heel gezellig te worden. De Antwerp 10 miles loop ik namelijk samen met mijn zwager. Hij is eind 2017 begonnen met hardlopen en is supergemotiveerd. Ik vind het heel leuk om dit samen met hem te kunnen doen!

Dam tot Damloop

Jawel, daar is ‘ie weer hoor. Ik kan mij geen jaar zonder de Dam tot Damloop voorstellen. Dit jaar wil ik er echter wel anders voorstaan in de voorbereiding. Ik weet dat ik dat ieder jaar zeg, maar dit keer sta ik écht getraind aan de start. Dat moet ook wel voor mijn volgende doel: de halve marathon van Valencia.

Halve marathon van Valencia

In 2017 liep ik mijn allereerste halve marathon in mijn favoriete Europese stad Parijs. Wat was dat gaaf zeg. Niet alleen was de afstand bijzonder, maar ook het feit dat je in een mooie buitenlandse stad aan het rennen bent. Echt fantastisch. Na mijn eerste halve marathon heb ik vervolgens met mijn vriend afgesproken dat we ieder jaar een halve marathon in een toffe buitenlandse stad zouden gaan lopen. Dit is een ervaring die we beide vaker willen doen! Nu lijkt ons Valencia een vreselijk leuke stad en zag ik op Instagram dat een aantal mensen die ik volg in het verleden hebben deelgenomen aan deze run. Dus daarom is de keuze op de halve marathon van Valencia gevallen. Eind oktober is het daar bovendien ook nog eens mooi weer. Twee vliegen in één klap!

 

Zevenheuvelennacht en Zevenheuvelenloop

Er kan natuurlijk eveneens geen jaar voorbij gaan waarin mijn vriend en ik niet meedoen aan de Zevenheuvelenloop. We hebben nu twee jaar achter elkaar ook nog eens de Zevenheuvelennacht gelopen en dat gaan we gewoon weer doen. De sfeer, de mensen, de stad. Alles is gewoon leuk. Helaas moet ik echter wel een roteind lopen in één weekend, maar ik hoop dat de rest van de hardloopdoelen zorgen voor genoeg training. Ik heb er zin in!