Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Zo luidt het spreekwoord dat duidelijk moet maken dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Leuk hoor, maar wie heeft en nou in de ochtend tijd om een uitgebreid ontbijt in elkaar te zetten? Ik in ieder geval niet, maar ik weet wel dat ik zonder ontbijt in ieder geval binnen twee uur omval. Tegenwoordig ontbijt ik dus wel, maar dit komt vaak op hetzelfde neer. Meestal schuif ik dan in alle haast een bak kwark of een plak roggebrood naar binnen. Daarom was het deze 52Challenge week tijd om weer eens wat meer aandacht aan deze maaltijd te besteden door iedere dag van de week een ander ontbijt uit te proberen.

Er is namelijk zoveel lekkers te eten op de wereld dus waarom zou ik iedere dag hetzelfde in mijn mond stoppen?! Natuurlijk was de belangrijkste eis van de ontbijtjes dat ze makkelijk te maken waren of dat ze een dag van te voren te bereiden waren.

Chiapudding en Kwarkbollen

Op maandag begon ik de ontbijtweek met de Chiapudding uit de Personal Body Plan app. De pudding had ik de avond van te voren al gemaakt, maar deze was qua structuur niet puddingachtig geworden. Dit deed gelukkig geen afbreuk aan de smaak, maar ik denk dat ik nog wel even moet oefenen op dit ontbijt voordat ik het andere mensen ga voorschotelen ­čśë De volgende dag heb ik de kwarkbollen van Girls Love 2 Run uitgeprobeerd die ik op maandagavond al gemaakt had. Bijzonder enthousiast ben ik er niet over, maar dit kan heel goed liggen aan mijn baktalenten die ik dus eigenlijk niet bezit. De smaak is overigens prima en het is daarnaast super easy te maken. Gewoon alle ingredi├źnten in een kom mikken en goed door elkaar roeren.

Chocolademousse en een gebakken ei

Voor het woensdagochtend ontbijt werd ik getipt door @fithealthybrunette op Instagram. De makkelijk te maken chocolademousse van h├╝ttenk├Ąse en cacaopoeder naar recept van deze fit chick heb ik wederom de avond van te voren kunnen maken en dat ging bijna zonder smeren… Op donderdagochtend was ik toe aan een hartig ontbijt omdat ik woensdagavond met mijn collegaÔÇÖs uiteten was geweest. Een klein beetje brak was ik wel en dan is er niets zo lekker als een gebakken ei. Voor mijn gezonde variant gebruikte ik een ei, een eiwit, twee eetlepels h├╝ttenk├Ąse en wat peterselie.

Mango-gember shake een gepocheerd ei

De vrijdagochtend begon ik met een mango-gember shake bestaande uit 200 milliliter magere yoghurt, een avocado, mango en een stuk gember zo groot als een duim. Dit was een zeer verassende smaakcombinatie! De yoghurt is overigens prima te vervangen voor water, want de shake was zo dik dat ik de beker leeg heb moeten lepelen! Het is denk ik al romig genoeg door de avocado. De rest van het doosje mango heb ik overigens zondagochtend ingezet bij het ontbijt. Toen maakte ik een shake van mango, magere yoghurt, water (!!) kokosrasp en chiazaad.

Nu had ik natuurlijk gedacht om op zaterdag helemaal uit te pakken en iets lekkers te maken uit het ontbijtreceptenboek dat ik met SinterKerst van Marieke had gekregen. Ik had immers vandaag zee├źn van tijd. Ik kwam echter van een koude kermis thuis en wil daarom iedereen aanraden om nooit, maar dan ook echt nooit, een gepocheerd ei te maken. Het is vreselijk! Zo begin je het weekend niet op een goede manier… Na een hoop gevloek en een halve doos eieren verpruts te hebben, is het me uiteindelijk gelukt om een ei te pocheren dat niet leek op een hoop vogelpoep. Vervolgens smaakte het ei precies zoals een gekookt ei en was ik weer een illusie armer… Ik hou het voortaan gewoon bij de makkelijk te bereiden ontbijtjes!