De moeilijkste maaltijd om variatie in toe te passen, vind ik het ontbijt. Vroeger, in mijn leven voor 52Challenge, ontbeet ik überhaupt nooit. Opstaan met een kop koffie en een sigaret valt volgens mij niet onder de categorie lekker-en-gezond-ontbijten… Sindsdien is er veel verandert. Heel veel. Die sigaret heb ik bijvoorbeeld sinds 29 september 2013 niet meer aangeraakt en ik ben begonnen met ontbijten. Iedere dag.

Ontbijten met pannenkoekjes

Nu moet dit ontbijt doordeweeks natuurlijk snel en makkelijk te maken zijn, want tja, zin om een half uur in de keuken te staan in de ochtend heeft natuurlijk niemand. Veel variatie is er dan ook niet echt bij. Een fluff, beltsander brownie of een bak kwark. Verder kom ik niet. Dat is op zich niet erg, maar dat biedt wel ruimte voor verbetering. De variatie die ik doordeweeks mis, moet ik gewoon vaker in het weekend toepassen. Op de dagen waarop je er wel echt tijd voor hebt. Daarom heb ik afgelopen zaterdagochtend eens geen bak kwark leeg gelepeld en heb ik Hüttenkäse pannenkoekjes staan bakken. Niet moeilijk én superlekker.

Het recept heb ik wederom gejat van de Albert Heijn en heb ik aangepast voor twee personen. Het is een lekker zomers ontbijt, want de pannenkoekjes hebben de smaak van de aardbeien wel echt nodig. Hüttenkäse heeft van zichzelf namelijk geen denderende en uitgesproken smaak. De zoetheid van de aardbeien maakt dit helemaal goed!

Wat heb je nodig voor de pannenkoekjes

  • 200 gram huttenkase
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • Kokosolie om in te bakken
  • 100 – 150 gram aardbeien
  • Een paar eetlepels 0% Griekse yoghurt
  • Honing of ahornsiroop

Hoe maak je de Hüttenkäse pannenkoekjes

Meng de Hüttenkäse, het bloem en het ei in een kom. Roer het met een lepel of vork goed door elkaar zodat het een geheel wordt. Verhit de kokosolie in de pan en het bakken kan beginnen! Zorg ervoor dat je niet overmoedig raakt en de pannenkoekjes te groot maakt. Te grote pannenkoekjes zijn niet goed te draaien en vallen uit elkaar. Maakt de pannenkoekjes dus niet groter dan je handpalm. Bak de pannenkoekjes goudbruin en leg ze op de borden.

Maak de aardbeien schoon en verdeel deze over de borden. Schep er een paar lepels Griekse yoghurt bij en besprenkel de Hüttenkäse pannenkoekjes met honing of ahornsiroop.