ikea kookboek

Als je aan de Ikea denkt dan denk je aan kanariegeel, meubels, allerlei handige spullen, de koopjeshoek en natuurlijk Zweedse ballen! Niet de meest culinaire hoogstand, maar gelukkig heeft de Ikea meer in haar mars op eetgebied. Ze hebben namelijk verschillende kookboeken uitgegeven, waaronder een soepenboek. Daar ik graag een kopje soep lus en ik steeds nieuwe dingen uit wil blijven proberen, is dit Ikea kookboek perfect. Soepen van over de hele wereld staan in de receptenboek. Van gorgonzolasoep tot noedelsoep en van knoflooksoep tot gazpacho.

Afgelopen maandag maakte ik deze tortillasoep uit het Ikea soepboek voor het eerst en hij smaakt heerlijk! Het is een iets pittige soep, maar wees niet bang! Het pittige van de pepers wordt goed gebalanceerd door de avocado, kaas, tomaat en tortilla’s. Het is zeker een blijvertje!

De boodschappenlijst voor vier kommen tortillasoep
2 rode pepers
1 ui
2 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes op sap
4 dl kippenbouillon
1 theelepel oregano
1 avocado
citroensap
1 tomaat
2 lente-uitjes
tortillachips
geraspte kaas
kokosolie

Hoe maken we het?
Hak de ui, rode pepers en de tenen knoflook fijn en fruit het in de kokosolie. Voeg daar de tomatenblokjes aan toe samen met de bouillon en breng het aan de kook. Voeg de oregano toe en laat de soep ongeveer 15 minuten op een lager pitje doorkoken. Roer regelmatig in de pan en pureer de soep na afloop van de kooktijd.

Snijd tijdens de kooktijd de avocado in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Verwijder het zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd daarnaast de lente-uien in dunne ringetjes.

Schep de soep in grote kommen en verdeel de avocado, tomaat, lente-ui, geraspte kaas en tortilla chips erover. Ik heb de soep geserveerd met de chips er ook naast in plaats van de gebruikelijke geroosterde boterham. Je kunt er goed mee in de soep dippen!