portobello pizzas

Oh how I love Jamie Oliver… Iedere keer weer kom ik lekkere recepten van hem tegen die ik direct wil uitproberen. Tegenwoordig heb ik mezelf geabonneerd op zijn FoodTube kanaal via Facebook en komen de mooiste en lekkerste eetfilmpjes in mijn tijdlijn voorbij. Genoeg gezonde inspiratie! Zo ook deze portobello pizza’s die makkelijk te maken zijn en overheerlijk smaken. Bonuspuntje: de voedingswaarden zijn ook nog eens top!

Wat heb je nodig?

  • Vier portobello’s
  • Een halve rode peper
  • 150 gram cherry tomaten
  • Ongeveer 40 gram passato di pomodoro
  • Bol mozzarella
  • Peper en zout
  • Oregano
  • Blaadjes basilicum

Hoe maken we de portobello pizza’s?

Begin met het wegsnijden van de steel en zet vervolgens met het mes een kruis in de steel. Dit zorgt er naar mijn idee voor dat het vocht uit de paddestoel kan lopen. Een portobello produceert namelijk best wel wat vocht wanneer ‘ie wordt opgewarmd. Leg de portobello’s op een bakplat met bakpapier en strooi er naar smaak peper, zout en oregano overheen. Je zou er eventueel ook nog wat olijfolie overheen kunnen druppelen. Bak vervolgens de paddestoelen tien minuten op 180 graden in de oven. Halveer ondertussen de cherry tomaten en snijd de mozzarella en rode peper in stukjes.

Wanneer je de portobello’s vervolgens uit de oven haalt, kan het grote versieren beginnen!  Begin met de passato di pomodoro, gevolgd door de cherry tomaatjes, mozzarella, rode peper en blaadjes basilicum. In het originele recept staat ook nog dat je zwarte olijven kunt toevoegen. Dat heb ik zelf niet gedaan, want ik had het simpelweg niet in huis 😉 Zet de portobello’s daarna weer terug in de oven en grill ze nogmaals tien minuten lang op 180 graden. Zet de oven dus even op grill stand. Eet smakelijk!

Voedingswaarde van deze lunch

Per portobello pizza: ongeveer 103 calorieën, 6 gram koolhydraten, 6 gram eiwit en 5 gram vet.

portobello