Smullen. Dat is wat je doet wanneer je deze salade tijdens de lunch in een grote schaal schudt. Dan komen de aroma’s van de rode-wijnvinaigrette en blauwe kaas vrij. Dat in combinatie met een gekookt ei, avocado, gerookte kip en de sla. Zoooo lekker en direct verantwoord genieten! Mocht je het nog niet door hebben: de Cobb Salad is dus mijn favoriete salade uit het boek Salad in a Jar die ik op mijn verjaardag van mijn schoonzus kreeg. Daarom deel ik vandaag graag het recept met je, want iedereen moet kunnen genieten van dit heerlijke gezonde lunchrecept!
Wat gaat erin de Cobb Salad
- 75 gram tomaat in blokjes. Ik gebruik hier zelf in vieren gesneden cherry tomaatjes voor.
- 75 gram komkommer in blokjes. Verwijder wel eerst even de zaadlijsten.
- 55 gram gare kipfilet in stukjes. Nu kun je ervoor kiezen om een kipfilet te gaan koken om het vervolgens in stukjes te trekken. Of je kiest ervoor om een stuk gerookte kipfilet te kopen en dit in blokjes te snijden….
- 50 gram romainesla. Deze kun je gewoon voorgesneden in een zakje kopen.
- 2-3 eetlepels rode-wijnvinaigrette (hier kom ik straks op terug).
- Een groot hardgekookt ei in blokjes.
- Een halve kleine avocado in blokjes gesneden.
- 30 gram verbrokkelde blauwe kaas, zoals gorgonzola.
Hoe bouw je de Cobb Salad in de salad jar?
Schep de vinaigrette in een glazen pot van één liter. Voeg de tomaat toe, gevolgd door de komkommer, kip, het ei, de avocado en de blauwe kaas. Daar bovenop leg je de sla en dan kan de deksel op de pot. Wanneer je echter wat speelt met de hoeveelheden, dus net wat meer van alles, kan het zijn dat je de sla er een beetje in moet proppen. Don’t worry dat kan geen kwaad, het is dankzij de pot alsnog superknapperig! Hou je sowieso altijd aan de volgorde van opbouwen, hier is namelijk over nagedacht.
Wat heb je nodig voor de rode-wijnvinaigrette
- 2 theelepels dijonmosterd.
- 75 milliliter rode-wijnazijn.
- 150 milliliter extra vergine olijfolie.
- Grofgemalen zout en zwarte peper.
Met deze zelfgemaakte vinaigrette kun je zeker een week vooruit. Het klaarmaken is daarnaast bijzonder simpel, want je stopt alle ingrediënten in een potje, je schudt er wat mee en je bent klaar! Ik maak de vinaigrette steeds in een kleine shakebeker waar ik ook mijn eiwitshake in klaarmaak. Deze heeft zo’n fijn ijzeren-zeefachtig-balletje erin zitten dat klontjes voorkomt.
Mocht je trouwens geen weckpot in huis hebben, dan kan ik de potten van de Dille & Kamille zeker aanraden. Prima potten voor een zacht prijsje. Mijn shakebeker komt overigens bij de Xenos vandaan….
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.