snelle linzen courgette salade

Na een drukke dag op je werk, komt het natuurlijk gewoon wel eens voor dat je absoluut geen zin meer hebt om te koken. Happens to the best of us. Koken lijkt op zo’n moment echt de grootste opgave ever! Dit zijn dan ook direct de zwakke moment waarop je al snel iets makkelijks pakt dat wellicht niet zo voedzaam is. Er zijn echter ook snelle en makkelijke recepten die wél iets doen voor je lichaam. Neem bijvoorbeeld deze lauwwarme linzen salade met courgette, appel en geitenkaas uit de Allerhande. Het is misschien een wat zomers gerecht, maar hij doet het bij mij in ieder geval altijd goed wanneer ik alle zin verloren heb. Binnen tien minuten kun je dit op tafel hebben staan!

Wat heb je ervoor nodig:

  • 2 courgette
  • kokosolie
  • 800 gram linzen (ik gebruik gewoon linzen uit blik)
  • 2 volzoete appels (bijvoorbeeld de Pink Lady)
  • 300 gram geitenkaas (Chavroux Tendre Bûche)
  • peper en zout
  • eventueel wat citroensap en olijfolie

In het orginele recept staat ook nog een dressing van olijf en oregano, maar die vind ik niet van meerwaarde. Voor mij is het kruiden met peper en zout genoeg en net zo lekker.

Hoe maak je de salade van linzen en courgette?

Begin met het snijden van de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de delen courgette in schuine repen van ongeveer een centimeter dik. Verhit de kokosolie in een pan en kruid de courgette stukken met peper en zout. Wanneer je stukken mooi goudbruin zijn, doe je ze in een grote schaal.

Maak vervolgens de blikken linzen open en spoel ze in een vergiet af onder de koude kraan. Laat de linzen uitlekken en voeg ze bij de courgettes toe. Snijd daarna de appels in kwarten en vervolgens in dunne parten. Zonder het klokhuis natuurlijk! Snijd de geitenkaas in blokjes en voeg het samen met de appel toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap en olijfolie.