pompoensoep

Soms is het heel verfrissend om even in je koelkast rond te neuzen naar ‘restjes’. Van die boodschappen die je zondag hebt gedaan, maar die je op donderdag nog steeds niet hebt gebruikt. Het zou natuurlijk zonde zijn om deze weg te gooien. Ik bedacht vorige week daarom een recept rondom de restjes uit de koelkast. Dit waren pompoenstukjes en Hüttenkäse. Het resultaat: een snelle en makkelijk te maken pompoensoep zonder gekkigheid. Dit recept is voor twee personen en vier grote kommen soep. Serveer er een stokbrood of een aantal geroosterde boterhammen bij. Kun je lekker dippen 😉

Wat heb je nodig

  • 800 gram pompoenstukjes. Dit kan uit de diepvries zijn of van de versafdeling. Let er wel op dat de stukjes uit de diepvries iets langer moeten koken;
  • 800 milliliter groentebouillon van twee tabletten;
  • 150 gram Hüttenkäse;
  • Een schaal gerookte kipreepjes of een schaal verse soepballetjes;
  • Peper en zout;
  • Cayennepeper;
  • Optioneel: verse basilicumblaadjes.

Hoe maken we de pompoensoep?

Zet een soeppan op het vuur. Giet de bouillon in de pan en doe er de pompoenstukjes bij. Breng het aan de kook en laat het tien minuten met de deksel op de pan doorkoken. Wanneer je stukjes uit de diepvries gebruikt, moet je even prikken of de stukjes al zacht genoeg zijn. Voeg voordat je de staafmixer erin zet de Hüttenkäse toe. Pureer de soep totdat het een glad mengsel is. Mocht je de soep te dik vinden dan kun je er nog wat water bij doen. Wanneer je voor de soepballetjes hebt gekozen, is nu het moment om deze mee te laten koken in de soep. Houd de kooktijd die op de verpakking staat aan. Heb je voor de kipreepjes gekozen, dan is nu ook het moment om ze erbij te doen. Deze hoeven echter niet nog door te koken.

Breng de soep op smaak met peper, zout en cayennepeper. Schep de soep in een grote kom en strooi er wat fijngehakte verse basilicum overheen. Dat staat leuk op de foto, maar voegt qua smaak niet echt iets toe. Dit is dus optioneel.

Voedingswaarde pompoensoep

Wanneer je de pompoensoep met soepballetjes maakt, kom je op de volgende voedingswaarde: 271 calorieën, 24 gram koolhydraten, 10 gram vet en 20 gram eiwit. Dit is voor twee kommen soep.

Wanneer je de pompoensoep met kipreepjes maakt, kom je op de volgende voedingswaarde: 268 calorieën, 24 gram koolhydraten, 5 gram vet en 31 gram eiwit. Dit is ook voor twee kommen soep en hiermee kom je dus net iets voordeliger uit qua vetten en eiwitten.