Vroeger had ik altijd al last van een gewoon platte buik en wat ik ook deed, ik kreeg nooit blokjes. Ik heb alles geprobeerd. Fietsen, hardlopen, zwemmen en zelfs een keer de hulp van Doutzen Kroes ingeschakeld. Niets leek te helpen. Weet je wat dat met je zelfvertrouwen doet, wanneer je geen blokjesbuik kunt krijgen? Onzeker wordt je er van! Gelukkig is dat allemaal nu verledentijd, want nu is er de ab challenge van fitgirlcode. AND ITS AMAZBALLS! Weg met de gewoon platte buik, hallo blokjesbuik!

Oké, even zonder gein. We kunnen constateren dat de ab challenge zichtbaar resultaat heeft bij mij. Ik was dus zo’n persoon die altijd wel een beetje twijfelde aan de werking van zulke fitness challenges. Het tegendeel is nu bewezen! Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik geen buikje had en ik daardoor eerder resultaat heb.

Feestvreugde en dikke spierpijn

Dit soort fitness challenges moet je zeker samen doen met anderen om de feestvreugde nog enigszins te kunnen verhogen. Dan kreeg ik bijvoorbeeld weer een Whatsapp bericht van een vriendinnetje die ook mee deed. “Ik weet niet hoe het bij jou zit hoor, maar die ab challenge van vandaag is echt een bitch!” Dergelijke berichten heb ik deze maand ook verstuurd naar de meiden van 52Challenge en zij naar mij. Man wat was het zwaar. In eerste instantie deed iedereen er een beetje lacherig over, want pffft 15 sit-ups, 5 crunches, 5 leg raises en 10 seconde plank kunnen we met twee vingers in onze neus.

Waar we eerst dachten dat het een beetje een pussy challenge was, dachten we daar een paar weken later anders over. Op de 30ste dag moesten we volgens ons schema 125 sit-ups, 200 crunches, 65 leg raises en 2 minuten planken. But we do it all for the greater good of zoals Esther al zei……. Wanneer je dus braaf al je oefeningen doet kun je best een mooi resultaat boeken. We doen alleen trouwens niet aan smokkelen, gemiste dagen worden gewoon ingehaald. Dan maar geen rustdag. Eigen schuld, dikke bult of dikke spierpijn eigenlijk…

No pain, no gain

Spierpijn heb ik namelijk wel gehad. Zo erg zelfs dat wanneer ik onderuit gezakt op een stoel zat en ik overeind wilde komen, ik mezelf moest omrollen. Mezelf recht omhoog bewegen door middel van het aanspannen van de musculi abdominis, deed simpelweg te veel zeer. Je weet echter wat ze zeggen: no pain, no gain. Ik wil je zeker niet ontmoedigen, want ben van mening dat een dergelijk challenge sowieso al goed is voor je discipline. Dus ongeacht het eindresultaat dat je zult bereiken, wees bereidt om er voor te werken!