Zondag is het zover. Dan start om 12:40 uur de City Pier City tien kilometer loop in Den Haag. Vorig jaar liep ik voor het eerst mee en dat heb ik geweten… Ik had überhaupt nog nooit een tien kilometer gelopen en het was die dag ook nog eens vreselijk koud. Van te voren had ik een schema in mijn Runkeeper app gezet van blokjes van vijftien minuten rennen afgewisseld met twee minuten wandelen. Ik dacht namelijk dat ik dat soort blokjes wel aan zou moeten kunnen.

Na die eerste vijftien minuten rennen wilde ik echter nog helemaal niet stoppen. Het ging lekker, er stonden veel mensen langs de kant te klappen en iedereen om mij heen was ook nog aan het rennen. Ik heb geen één blokje gewandeld die dag en binnen één uur en elf minuten had ik mijn eerste tien kilometer gerend.

Muzikale motivatie
Voor mij was dit een grote prestatie, aangezien ik nog rookte en ik met moeite acht kilometer, met rustintervallen, kon volhouden. Ik heb deze loop voor het grootste gedeelte op karakter gelopen, maar ook de muziek speelde een grote rol in het succes.

In één van mijn 52Challenge blogs, waarin ik nieuwe muziek ontdekt heb, zei ik al dat muziek zeer belangrijk voor mij is. Tijdens het rennen is het alleen nóg belangrijker. Zonder muziek tijdens het rennen, kom ik nergens. Dan zou ik aan het einde van de straat al omkeren.

Rennen met David
Naast dat ik deze week bezig ben met het verbeteren van mijn hardloopprestaties door middel van de juiste voeding, ben ik daarom bezig met het perfectioneren van de playlist die ik zondag zal gaan luisteren. Deze wil ik graag delen omdat deze lijst mij keer op keer door een work-out heeft gesleept. Ieders muzikale smaak verschilt natuurlijk en ik moet bekennen dat mijn lijst hieronder niet de meest diepzinnige nummers bevat, but give it a go!

Normaliter luister ik zelf bijna nooit dance-achtige muziek, maar tijdens het lopen vind ik het heerlijk. Een groot deel van mijn lijst bestaat dan ook uit het album Nothing But the Beat van David Guetta, waarvan de nummers Paris en Glasgow mijn favorieten zijn. Zit je er dus écht even doorheen en moet je nog twee kilometer tot de finish? Zet één van deze nummers dan op!

De lijst der lijsten
Little bird – Ed Sheeran
Where them girls at – David Guetta ft. Flow Rida & Nicki Minaj
Run the world (Girls) [Kaskade Club Remix] – Beyoncé
Little bad girl – David Guetta ft. Taio Cruz & Ludacris
Turn me on – David Guetta ft. Nicki Minaj
Right now – Rihanna – ft. David Guetta
Lose my breath – Destiny’s Child
Paris – David Guetta
Run the world (Girls) [RedTop Club Remix] – Beyoncé
You need me, I don’t need you – Ed Sheeran
Without U – David Guetta ft. Usher
Carry out – Timbaland & Justing Timberlake
Glasgow – David Guetta
Ni**as in Paris – Jay-z & Kanye West
The future – David Guetta
Little bad girl (instrumental edit) – David Guetta
Feel this moment – Pitbull ft. Christina Aguilera
Partition – Beyoncé
Party ain’t over – Pitbull ft. Usher
End of time – Beyoncé
Run the world (Girls) [Jochen Simms Club Remix] – Beyoncé
We can’t stop – Miley Cyrus
Animals – Martin Garrix & Jay Hardway
No church in the wild – Jay-z & Kanye West ft. Frank Ocean
Dark horse – Katy Perry ft. Juicy J