Het is niet altijd makkelijk om een challenge vol te houden. Helemaal wanneer dit een sport challenge is, daar heb ik het een beetje zwaarder mee. De challenge fungeert op zich al als een goede stok achter de deur, maar dan toch kan de luiheid er in sluipen. Voor je het weet is het ineens 23:00 uur en heb je, je buikspieren nog steeds niet loei-strak getraind. Ik ben dan wel zo braaf dat ik de oefeningen alsnog doe, alleen niet van harte.

Samen sta je sterk
Wat ik dan eigenlijk mis is een nog grotere stok, of een boomstronk, achter de deur en de steun van anderen. De oplossing voor dit probleem deed zich al snel voor toen een collega vroeg of ik ook mee wilde doen met de 30 day squat challenge. Dat wilde ik natuurlijk wel, want ik wil nog steeds die billen van Doutzen Kroes. En die buik, maar dat is weer een ander verhaal.

Het 30 day squat challenge schema stelt dat we elke dag 10 squats bij het aantal op moeten tellen zodat we uiteindelijk meer dan 200 squats achter elkaar kunnen doen en natuurlijk geweldige billen hebben. Momenteel zitten we op 110 squats en moet ik zeggen dat het ons best makkelijk af gaat! Redelijk makkelijk…

Kom in beweging!
Dus willen jij en je collega’s deze zomer ook shinen in je bikini of zwembroek daag ze dan uit om met je mee te doen. Er is vast ergens een kamer of vergaderruimte waar jullie even ‘je gang kunnen gaan’. Daarnaast duurt het echt niet lang, de tijd die je ermee kwijt bent, staat gelijk aan een toiletbezoek. Wanneer je werkgever moeilijk begint te doen, kun je hem vertellen dat beweging goed is voor het concentratievermogen en je dus twee keer zo hard kunt werken na het squatten. Bovendien profiteert je werkgever van vitale en blije werknemers, twee dingen die je van sporten wordt en blijft!

The Buttbusters
Naast alle hierboven genoemde voordelen is het ook nog eens heel gezellig. Lachen en sporten gaan namelijk erg goed samen. We zetten een leuk muziekje op met een lekker tempo en tellen af. Deze week was de groep, die we de buttbusters noemen, zelfs gegroeid naar zes deelnemers.

Vandaag gaan we er om 15:00 uur weer tegenaan. Dan staat er vast een collega in de startblokken om iedereen op te trommelen. Nog één van de voordelen van samen challengen: je kunt het niet vergeten!