Een week niet voor gek verklaard worden, is een week niet geleefd. Ik denk dat dit mijn nieuwe motto moet worden. Ook deze week kreeg ik namelijk de vraag of ik wel goed bij m’n hoofd was. Ik begin het bijna leuk te vinden 😉 Dit keer ging het niet over die dertigers kilo’s van mij, maar om mijn sportschoolbezoek. Daar ga ik natuurlijk wel naar toe om eerder van die dertigers kilo’s af te komen, dus de cirkel is in principe wel weer rond… Anyway, ik ging deze week dus naar de sportschool. Daar is op zich niets geks aan, alleen stond ik voor zes uur ‘s ochtends al in de gym. And that raised some brows…

Vrijwillig de wekker om half zes

Waarom zou je namelijk in godsnaam voor dag en dauw je warme bed verlaten terwijl je er eigenlijk nog helemaal niet uit hoeft? Waarom zou je vrijwillig je wekker op half zes zetten? Nou, om te gaan sporten natuurlijk! In het verleden heb ik altijd erg genoten van mijn ochtend gymsessies. Door de openingstijden van mijn oude sportschool in combinatie met de reistijd naar mijn vorige werk, is mij dit een tijd niet gelukt. Tegenwoordig werk ik weer dichterbij huis en heb ik een Basic-Fit naast de deur die doordeweeks 24 uur per dag open is. Dat betekent dus dat ik eindelijk weer voor mijn werk kan gaan sporten! Wel iets eerder dan de workout die ik hiervoor deed van zeven tot acht, maar dat mag de pret niet druk.

Sporten in de ochtend is zo fijn

De wekker ging op dinsdag en woensdag dus om half zes ‘s ochtends zodat ik voor zes uur al in de sportschool kon staan. Toegegeven: die eerste keer was best wel weer een beetje taai. De avond ervoor waren we net iets te laat naar bed gegaan. Dat het buiten ook nog eens koud en donker was, hielp natuurlijk eveneens niet mee. But a girl gotta do, what a girl gotta do. Even door de zure, koude appel heen bijten en gaan. Geen gezeik. Dat is overigens helemaal niet nodig, want zodra ik in de gym bezig was met m’n eerste setje deadliften voelde ik het weer. Dat mega chille gevoel van een morning workout. De energie die vrijkomt, het gevoel dat je de hele wereld aankunt en de directe boost van je zelfvertrouwen. I love it. Ik was het even vergeten, maar sporten in de ochtend is echt zoveel chiller dan aan het einde van de dag!

Word een ochtendmens

De dag erna was het opstaan al weer wat meer ‘gewoon’. En nu hoor ik mensen denk “Ja Marijke, je kletst gewoon uit je nek”. Dat valt in dit geval wel mee, want het went. Echt waar. Misschien went het voor veel mensen niet direct na twee keer vroeg opstaan. Dat snap ik wel, vroeger was ik ook niet uit mn bed te branden. Toen ik student was, dacht ik serieus dat een werkdag pas om tien uur zou beginnen… Wat helpt is om in ieder geval gewoon op te staan. Ook al ben je wat later gaan slapen. Het voordeel daarvan is namelijk dat je de avond daarop gewoon moe bent en dus zeker op tijd naar bed gaat. Elk nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen. 😉

WIl je ook graag een zogenaamde ‘ochtendmens’ worden? In deze blog geef ik je een aantal handige tips die je hierin kunnen helpen. Onderwijl je die gaat lezen, moet je vooral even denken aan het feit dat ik vanmorgen al ben wezen sporten. Ik hoef vanavond na werk niet meer. Chill!