Stap Voor Stap Meer Bewegen

Sinds ik begonnen ben met 52Challenge, ben ik me bewust geworden van een aantal dingen. Ik wil mezelf bijvoorbeeld steeds verbeteren, zodat ik aan het einde van het challenge-jaar écht die Marijke 2.0 wordt. Dit gebeurt ook op het vlak van beweging. Helemaal nu ik voor m’n werk weer hele dagen achter een computer zit en dus het beweegquota niet haal, is dat beetje extra bewegen erg belangrijk. Mijn doel was dan ook om deze week minimaal 6000 stappen per dag te zetten.

De beweegmonitor en het leefstijlprogramma
Deze challenge komt niet helemaal uit de lucht vallen, want ik heb het geluk dat het bedrijf waarvoor ik werk, gespecialiseerd is in het in beweging krijgen van mensen. Zo ontdekte ik dus ìts my life, een beweegmonitor en leefstijlprogramma, waardoor je bewust wordt van je beweegpatroon en deze op makkelijke wijze kunt verbeteren. In de aanloop naar deze challenge had het programma, dat achter de beweegmonitor zit, mij al via een ‘start challenge’ uitgedaagd om 5000 stappen per dag te zetten.

Best wel een uitdaging eigenlijk gezien het zittende beroep dat ik heb. Ik heb er echter nog een schepje bovenop gedaan voor deze 52Challenge. Deze week zou ik op z’n minst 6000 stappen per dag zetten én met mijn collega’s virtueel naar Parijs proberen te lopen.

Practice what you preach
Onder het motto practice what you preach, zijn mijn collega’s en ik deze week dus meerdere keren gaan lunchwandelen. Op maandag zat ik na de lunchwandeling al op 4400 stappen, dat gelijk staat aan zo’n drie kilometer. Goed begin van de week dacht ik zo, alleen het enige nadeel was dat ik nieuwe schoenen had aangedaan die hun sporen op m’n hakken hebben achtergelaten.

Dit heeft mij echter de rest van de week niet tegengehouden. In Parijs zijn we niet gekomen, maar ik heb een gemiddelde van 6471 stappen per dag gezet met op donderdag zelfs 7784 stappen! Wanneer je dus een wandeling maakt tijdens de lunch en bijvoorbeeld ‘s avonds na je werk van het station naar huis wandelt met de fiets in de hand, kom je heel makkelijk aan die 6000 stappen. Wanneer je dit echter niet doet, merk je direct verschil.

Geen tijd voor een lunchwandeling
Op woensdag was ik aanwezig bij het Alles is gezondheid congres, dat nota bene in het teken stond van veel bewegen en gezond eten. Op zo’n dag zit je voornamelijk, is er geen tijd voor een lunchwandeling en ben je aan het einde van de dag zo gaar dat een wandeling bij thuiskomst er niet meer in zit. Ik heb dan ook die dag op 400 stappen na mijn doel niet gehaald, maar uit een klein onderzoek dat ìts my life die dag uitvoerde, bleek dat de gemiddelde congresganger ongeveer 3000 stappen zette. Dan heb ik het nog niet zo slecht gedaan!

Uit de bureaustoel en in beweging
Door deze challenge en ìts my life heb ik dus ook verschillende dingen geleerd. Het is namelijk veel gezonder om gedurende de dag te bewegen dan twee of drie keer intensief te sporten in de week. Sta dus wat vaker op uit je bureaustoel om iets te drinken te halen, is meteen goed voor het hydrateren van je lichaam, of ga met je collega’s lunchwandelen. Zo ‘slib je niet dicht’ en blijft het bloed door je aderen stromen. Als je lang stil zit, gaat je bloed dat namelijk ook doen en zakt naar het laagste punt. Niet gezond. Dus kom uit die bureaustoel en in beweging! Je hoeft namelijk niet naar de gym om fit te worden en zijn.

its my life-beweegmonitorWinnen, winnen, winnen!
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik heel enthousiast ben over de ìts my life-beweegmonitor en het leefstijlprogramma waar ik toegang tot heb met de beweegmonitor. Zo enthousiast dat ik het graag met je wil delen: ik mag één beweegmonitor met een jaar lang toegang tot het online leefstijlprogramma ter waarde van 82 euro verloten! Wil jij ook stap voor stap meer bewegen? Vertel ons dan op onze Facebook waarom jij de beweegmonitor verdient.